Politiebericht Venlo 26-10-2001
Mediaberichten 26 oktober (14.45 uur)

Meijel verlichtingscontrole

MEIJEL Vrijdagmorgen heeft de politie bij een verlichtingscontrole 9 fietsers bekeurd die zonder licht reden. De politie controleerde op het Hof in totaal 40 fietsers. Bijna een kwart kreeg dus een bekeuring.

Nederweert roodlichtcontrole

NEDERWEERT De politie heeft vrijdagmorgen in een kwartiertje tijd 3 fietsers bekeurd die op de St. Rochusstraat door het rode licht reden. Gezien dat resultaat zal er vaker gecontroleerd worden op het weggedrag van de fietsers.

Heel bromfietster gewond

HEEL Een 15-jarig meisje uit Heel heeft hoofdletsel opgelopen toen zijn donderdagavond met een geleende bromfiets ten val kwam. Het meisje leende de bromfiets van een vriendje, reed daarmee over de Osen en moest daar op een zeker moment afremmen voor een scherpe bocht. Omdat zij in paniek raakte ze de controle over de bromfiets kwijt en kwam ten val, waarbij ze een hoofdwond opliep. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.

Kelpen-Oler 24 bekeuringen bij snelheidscontrole

KELPEN-OLER Bij een radarsnelheidscontrole op de Grathemerweg heeft de politie vrijdagmorgen 24 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 105 voorbijgangers was 79 km/u. Dat levert een bekeuring op van fl. 250,-.

Baexem 12 bekeuringen bij snelheidscontrole

BAEXEM Bij een radarsnelheidscontrole op de Dorpstraat heeft de politie vrijdagmorgen 12 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 170 voorbijgangers was 75 km/u. Dat levert een bekeuring op van fl. 190,-.

Weert bedrijfsinbraak

WEERT Bij een inbraak in een bedrijf aan de Rietstraat is voor tienduizenden guldens buitgemaakt. De inbraak is vrijdagmorgen ontdekt waar een toegangsdeur door de daders is opengebroken. Binnen zijn een computer, fax, compressor en verschillende electrische apparaten gestolen. Die zijn naar alle waarschijnlijkheid vervoerd in een bedrijfwagen die ook gestolen is.

Venlo - 310 bekeuringen bij snelheidscontrole

VENLO - Bij een radarsnelheidscontrole op de Kaldenkerkerweg heeft de politie vrijdagmorgen 310 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 1280 voorbijgangers was 108 km/u. Dat levert een bekeuring op van fl. 815,-.

Hegelsom 7 bekeuringen bij roodlichtcontrole

HEGELSOM Bij een rood lichtcontrole op de spoorwegovergang op de Spoorweg heeft de politie vrijdagmorgen 7 jeugdige fietsers bekeurd die het rode licht bij de overweg negeerden. Omdat alle overtreders jonger zijn dan 16 jaar krijgen zij hun bekeuring thuis gestuurd. Daarmee weten ook hun ouders direct van de overtredingen.