Vlaamse overheid

Op voorstel van Renaat LANDUYT, Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme, hechtte de Vlaamse regering haar goedkeuring aan een ontwerpbesluit met betrekking tot de vzw Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het herstelplan van de Zoo van Antwerpen en de dierentuin van Planckendael.

Tot nu toe kon de Zoo van Antwerpen haar investeringen in toeristische uitrustingen voor 60% laten subsidiëren door de Vlaamse overheid en Toerisme Vlaanderen. De Vlaamse regering heeft deze subsidiemogelijkheid nu opgetrokken tot 100% van de investeringen van het begrotingsjaar 2001. De Vlaamse regering garandeert de KMDA een subsidiebedrag voor toeristische uitrusting van jaarlijks 2,5 miljoen euro (100 miljoen fr.).

De 100 miljoen fr. subsidie voor 2001 zullen volledig aangewend worden voor de inrichting van het gloednieuwe dienstengebouw, in het bijzonder voor nieuwe labo's, operatiezalen, wetenschappelijk onderzoek en educatieve ruimtes.

persinfo : Myriam Rebahi, woordvoerster van minister Landuyt - tel. 02 553 25 60
e-mail: persdienst.landuyt@vlaanderen.be
---