Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

MIN VenW: Steun voor watermanagement in Vietnam

STEUN VOOR WATERMANAGEMENT IN VIETNAM

Staatssectretaris Monique de Vries van Verkeer en Waterstaat heeft tijdens haar werkbezoek aan Vietnam steun toegezegd voor het watermanagement in Centraal Vietnam. Zowel in het binnenland als aan de kust kampt Vietnam regelmatig met ernstige wateroverlast.

Het bezoek van de handelsdelegatie aan Vietnam staat grotendeels in het teken van watermanagement. Maandag opende de staatssecretaris de Hanoi Water Conference, die door ruim 300 deelnemers is bezocht. De conferentie is het vervolg op het tweede Wereld Waterforum in Den Haag en voor Vietnam de opmaat naar het derde Wereld Water Forum in Japan in 2003.

In gesprekken met haar Vietnamese collega.s van Transport, Waterbeheer en Milieu is door de staatssecretaris structurele hulp aangeboden. Nederland intensiveert verschillende bestaande opleidingsprogramma's rondom watermanagement en zal ook expertise beschikbaar stellen bij de oprichting van het Vietnamese Coastal Zone Management Centre. Het mede door Verkeer en Waterstaat georganiseerde seminar over 'flood management' is daar een voorbeeld van. Dit seminar is dinsdag gestart.

De staatssecretaris wordt begeleid door een delegatie van bedrijven die werken op het gebied van waterbeheer, baggerwerken, telecommunicatie, post en consultancy en heeft verschillende projecten bezocht rondom Hanoi, Hué en Ho Chi Minh City. Nederland besteedt in Vietnam vooral aandacht aan de ontwikkeling van waterbeheer, gezondheidszorg en bosbouw. Naast structurele hulp heeft de staatssecretaris 100.000 gulden toegezegd voor directe hulp in Mekong Delta, welke afgelopen week door noodweer is getroffen. Hierbij kwamen circa 300 mensen om het leven. Dit gebied i n het Zuiden van Vietnam is vrijdag bezocht. De delegatie vertrekt zaterdag naar Nederland.

Meer informatie,

Wim van der Weegen, 06-22249765
Lars Poppes, 070-3517343

26 okt 01 16:04