Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Brief aan Tweede Kamer over Onderzoek naar vliegramp Eindhoven
Een parlementair stuk bij het onderwerp Brandweer en Rampenbestrijding
26 oktober 2001
Naar aanleiding van uw brief van 17 juli jl. bericht ik u mede namens de ministers van Justitie, van Verkeer en Waterstaat en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de staatssecretaris van Defensie, dat wij bereid zijn om de door u gevraagde medewerking te verlenen aan het onderzoek dat u aan de Raad voor de Transportveiligheid zal verzoeken uit te voeren. Wij wijzen daarbij op het belang van de wettelijke regelingen op het gebied van de bescherming van de persoonlijke levensfeer voor de inrichting en eventuele rapportage van een dergelijk onderzoek. Ik stel vast dat ingevolge de Wet Raad voor de
Transportveiligheid, de Raad een zelfstandig bestuursorgaan is dat, met inachtneming van de in de wet neergelegde onderzoeksverplichtingen, zelf bepaalt welke voorvallen hij in onderzoek neemt.
Gelet op uw onderzoeksvraag, die betreft het moment van de crash (18.01) tot het moment dat de eerste inzittenden het toestel hebben verlaten (18.41), gaan wij ervan uit dat het niet noodzakelijk is dat de Belgische overheid bij het onderzoek betrokken wordt.
DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES,

G.M. de Vries