EXODUS COMMUNICATIONS

Exodus Comm. kondigt plannen aan voor herstructurering........

Exodus Communications kondigt plannen aan voor herstructurering van Europese bedrijfsactiviteiten voor winstgevende groei

Sluit niet-operationele Europese filialen

Vraagt reorganisatiebescherming aan in Amsterdam

Santa Clara, California - Exodus Communications(R), Inc. (OTC Bulletin Board: EXDSQ) kondigde vandaag acties aan die een beperkt aantal bedrijfsactiviteiten in Europa treft als onderdeel van een algeheel reorganisatieplan om een goede kapitaalstructuur op te bouwen voor groei en winstgevendheid op lange termijn.

Op 26 september diende Exodus(R) een vrijwillige saneringsaanvraag in krachtens Hoofdstuk 11 van de faillissementswetgeving in de Verenigde Staten. De aanvraag betrof de binnenlandse bedrijfsactiviteiten in Santa Clara, Californië, en bepaalde andere binnenlandse dochterondernemingen. In verband daarmee ontving de onderneming een toezegging voor USD 200 miljoen aan debtor-in-possession (DIP) financiering van GE Capital, dat zal worden gebruikt voor exploitatiekosten na de aanvraag en voor verplichtingen jegens leveranciers en werknemers.

Vandaag maakte Exodus bekend dat vier niet-operationeel zijnde filialen worden gesloten, één in München, één in Amsterdam en twee Dublin. Momenteel zijn deze vier filialen niet in bedrijf, en de sluiting treft geen klanten of werknemers.

Exodus heeft vandaag ook reorganisatie aangevraagd voor de eenheid in Amsterdam, waarbij bescherming tegen crediteuren wordt geboden en waarbij de bedrijfsactiviteiten ononderbroken door kunnen gaan om te voldoen aan verplichtingen jegens klanten en werknemers.

'Exodus blijft een rol spelen op de wereldwijde marktplaats,' aldus L. William Krause, directeur en bestuursvoorzitter van Exodus. 'Onze herstructurering, in de VS maar ook internationaal, is zo opgezet dat we de middelen hebben om dit te doen. Bij het beoordelen van onze internationale bedrijfsactiviteiten, kostenstructuur en potentieel voor winstgevende groei, werd het duidelijk dat we te veel hadden geïnvesteerd in niet-operationele of onderbenutte filialen op bepaalde markten. Doorgaan met deze eenheden, of het risico lopen dat we onze klanten geen ononderbroken service konden bieden, zou niet in overeenstemming zijn met onze herstructureringsplannen en onze doelstelling Exodus weer winst te laten maken.'

Exodus heeft bedrijfsactiviteiten in Frankfort, Londen, Parijs, Melbourne, Sydney, Hongkong, Tokio en Toronto. Deze filialen worden niet getroffen door de vandaag aangekondigde plannen en blijven gewoon doorgaan.

Focus op winstgevende groei op lange termijn

Exodus genoot, als marktleider in het complexe web hosting en op het gebied van internet outsourcing services, de status van voortrekker in haar categorie, en zette een van 's werelds grootste privé beheerde datanetwerken op en plaatste, meer dan enig andere hosting service provider, tientallen moderne Internet Data Centres (IDCs) op plaatsen waar veel vraag was.

'In het verleden hebben we winstgevendheid opgeofferd voor groei en marktaandeel, en hebben we ons uitgebreid nog voor er voldoende vraag was. Daarbij hadden we geen rekening gehouden met het inzakken van de dot.com sector en de economie,' zei Krause. 'Het is nu onze topprioriteit om bestaande klanten, beter dan ooit, van dienst te zijn zodat ze ons nog meer werk toevertrouwen. Wij willen een winstgevend bedrijf worden zonder iets van de unieke waarde in te leveren die wij onze klanten en de marktplaats bieden.'

Over Exodus Communications

Exodus Communications is de toonaangevende leverancier van beheerde hosting services voor bedrijven met bedrijfskritische internetactiviteiten. Het bedrijf biedt klanten geavanceerde oplossingen voor het managen van systemen en netwerken, naast professionele diensten voor de optimale prestaties van internetinfrastructuren. Exodus maakt hiervoor gebruik van een wereldwijd netwerk Internet Data Centres (IDCs) in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. Meer informatie over Exodus kunt u vinden op de website: http://www.exodus.net.

Op de toekomst gerichte uitspraken

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte uitspraken, waaronder uitspraken over de huidige bedrijfsstrategie, financiële toezeggingen, beoogde sluiting van filialen en reorganisaties, verwachte groei, opbrengst en winstgevendheid. Werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de op de toekomst gerichte uitspraken in dit persbericht. Factoren die de op de toekomst gerichte uitspraken kunnen beïnvloeden zijn: het vermogen van Exodus om de afspraken inzake debtor-in-possession financiering rond te krijgen en volgens deze afspraken te werken; het vermogen van Exodus om te onderhandelen over een gunstige schuldsanering, om voldoende extra kapitaal los te krijgen, kosten te verlagen, bedrijfsactiviteiten te consolideren en het bedrijfsmodel te wijzigen, en om een reorganisatieplan te ontwikkelen, voort te zetten, te bevestigen en te voltooien; het vermogen van Exodus om leidinggevende personen en overig personeel aan te trekken en te behouden; het vermogen van Exodus zakelijke relaties met klanten te behouden en uit te breiden ten tijde van faillissement, terwijl bedrijfsactiviteiten worden geconsolideerd en in de context van trager wordende economie; een onzekere vraag naar diensten van Exodus; het risico dat sommige klanten moeite hebben hun rekeningen te betalen als gevolg van financiële moeilijkheden; moeilijkheden om diensten te blijven leveren met minder personeel en onverwachte uitgaven en schulden in verband met procesvoering. De zaken die worden besproken in dit persbericht houden ook risico's en onzekerheden in, die van tijd tot tijd worden beschreven in documenten gedeponeerd bij de SEC, waaronder de meest recente formulieren 10-Q, 8-K en 10-K. Exodus aanvaardt geen verplichting om de op de toekomst gerichte informatie in dit persbericht te actualiseren.

Exodus Communications en Exodus zijn handelsmerken van Exodus Communications, Inc., en zijn gedeponeerd in bepaalde rechtsgebieden. Alle overige handelsmerken die genoemd worden in dit document zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Website: http://www.exodus.net

Scott Purchas van Exodus Limited, (0) 207-758-4450, scott.purchas@exodus.net ; of Maureen O'Connell van Exodus Communications, Inc., 408-346-2218, maureen.oconnell@exodus.net ; of Information Hotline: Duitsland & VK, (1) 310-364-0474 of Nederland, (1) 310-364-0474

26 okt 01 17:49