Ingezonden persbericht

Buyitdirect.com behaalt dagomzet van meer dan FL 1.000.000,-

HOOFDDORP, 26-10-2001 -- Buyitdirect.com realiseerde op 25 oktober j.l een dagomzet van meer dan FL 1.000.000,- na het zeer successvol inhaken op de HP 50% kortings actie ter introductie van Windows XP op dezelfde dag. Na het al regelmatig behalen van dagomzetten van meer dan FL 250.000,- hielp deze zeer ludieke actie van HP het bedrijf tot een eindstreep 's avonds om 23:49 van FL 1,086.293,-. Naast de vele dagelijkse orders door bestaande en nieuwe klanten werden er op de dag zelf een aantal grote orders geplaatst naast de vele orders voor de 2 HP actie modellen.

"De actie van Hewlett-Packard kwam als een grote verassing en was met name bedoeld om eind gebruikers naar de HP website te trekken. Na het zien van de aanbieding in de dagbladen zijn wij zelf snel aan de slag gegaan om ook onze bijna 43.000 contacten via email en een speciale actiepagina op de site onmiddelijk op de hoogte te stellen van de aanbieding. Binnen een uur tijd hadden we al voor bijna FL 200.000 aan actie modellen en bijbehorende monitors verkocht, de response was fantastisch" zegt Dirk-Jan Dijkstra, Marketing Manager van Buyitdirect.com.

"Ondanks de vele negatieve geluiden uit de markt en de niet echt rooskleurige toekomst verwachtingen voor de technologie sector gaan wij onze jaaromzet gemakkelijk verdubbelen t.o.v. vorig jaar. Hoewel de meeste IT bedrijven in de markt te maken hebben met lagere omzet cijfers dit jaar gaat het de on-line B2B handel en dus ook Buyitdirect.com voor de wind. Ook de introductie van Windows XP komt op een prima moment voor de industrie en zal absoluut voor een nieuwe impuls op de verkoop van computer apparatuur zorgen."

Naast het continue verder ontwikkelen van haar technology en het versterken van haar relaties met fabrikanten en distributeurs ziet Buyitdirect.com haar nieuwe markt benadering als een belangrijke reden dat het juist goed gaat met het bedrijf en dat er dit jaar nog winst behaald zal worden. Naast de eigen website zorgen vele direct shops voor fabrikanten als Compaq, IBM, HP en 3Com en on-line partners als Microsoft's bCentral, Ladot Hosting, Virusalert en de NGN voor een sterk stijgende additionele omzet. "Deze partijen kennen hun gebruikers en klanten als geen ander en zijn een prima ingang om onze propositie aan nieuwe bedrijven kenbaar te kunnen maken.

Grotere klanten kunnen ook beschikken over een "eigen" buyitdirect shop, geheel in huisstijl en met een afgekaderd assortiment. Deze site kan al dan niet geintegreerd worden in een Intranet en biedt klantspecifieke pricing tot op produktniveau.

Volgende maand is Buyitdirect.com samen met een aantal partners aanwezig op de NGN ledendag, de 4e Nationale Ecommerce Expo en de Internet in Business beurs in de RAI. Naast het on-line zichtbaar zijn met de vele co-branded shops is het voor een on-line verkopende partij absoluut noodzakelijk om zich af en toe ook in levende wijze te kunnen presenteren aan mogelijke nieuwe relaties en klanten. "We zijn tenslotte een gewoon fysiek bedrijf met een kantoor pand en medewerkers en willen graag ook zo gezien worden in de markt, een gewoon bedrijf dat het zogenaamd "schuiven van dozen" tot een elektronische kunst heeft verheven."



Ingezonden persbericht