Gemeente Nieuwegein

Ontwerpbestemmingsplan Het Klooster binnenkort ter inzage Het college van B & W van Nieuwegein heeft op 9 oktober ingestemd met de start van de zienswijzeprocedure voor het ontwerpbestemmingsplan bedrijvenpark Het Klooster. In het ontwerpbestemmingsplan wordt in juridische zin geregeld wat er wel en niet mag worden gebouwd en welke functies (bijvoorbeeld bedrijvigheid en recreatie) al dan niet worden toegelaten in het gebied. Vanaf dinsdag 6 november ligt het plan voor vier weken ter inzage op het gemeentehuis. Belangstellenden kunnen in deze periode schriftelijk reageren en zo hun zienswijze op de plannen indienen.

Het ontwerpbestemmingsplan is een vervolgstap in het planproces om in het gebied Het Klooster een bedrijvenpark te ontwikkelen. Om te komen tot het ontwerpbestemmingsplan, is er eerst een voorontwerpbestemmingsplan en een Milieueffectenrapport (MER) opgesteld. Het MER en het voorontwerpbestemmingsplan hebben van eind maart tot eind april 2001 tegelijkertijd ter inzage gelegen. De ingekomen reacties op deze documenten hebben ertoe geleid dat de plannen voor Het Klooster op diverse punten zijn aangepast. De aanpassingen zijn opgenomen in de nota Aanvullingen op het Ontwikkelingsplan Bedrijvenpark Het Klooster (AOP).

Het MER is voor advies toegezonden aan de Commissie voor de milieueffectrapportage. Ter informatie heeft de Commissie ook de nota AOP ontvangen. Op 26 september jl. heeft de Commissie haar toetsingsadvies uitgebracht. De Commissie is van oordeel dat in de besluitvorming over het bedrijvenpark Het Klooster het milieubelang volwaardig is meegewogen. De Commissie heeft waardering voor de gevolgde systematiek, waarin duurzaamheid bij een bedrijventerrein uitgebreid aan de orde is gesteld. Het AOP komt volgens de Commissie in grote lijnen ver tegemoet aan wat als het meest milieuvriendelijke alternatief kan worden beschouwd. Bovendien wordt in grote lijnen goed rekening gehouden met mogelijkheden van afstemming met de Nieuwe Hollandse Waterlinie in het plangebied. De Commissie wijst er wel op dat de gemeentelijke plannen nog om een nadere uitwerking vragen en komt met diverse aanbevelingen. Een aantal van deze aanbevelingen zijn reeds verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.
De inzage termijn van het ontwerpbestemmingsplan wordt binnenkort in een officiële publicatie aangekondigd. Tijdens deze periode kan iedereen zijn/haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Daarna krijgen de indieners van een zijnswijze de mogelijkheid hun zienswijze mondeling toe te lichten. Zeer waarschijnlijk zal vervolgens de gemeenteraad in het voorjaar van 2002 een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

---

Invoerdatum 24-10-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein