Gemeente Breda

26-10-2001

College honoreert in derde ronde vijftien kleine subsidieverzoeken

Klik voor vergroting

Het college van burgemeester en wethouders heeft vijftien van de vierentwintig subsidieverzoeken gehonoreerd, die in het kader van de campagne Hart voor je buurt zijn ingediend. Het gaat om verzoeken tot een bedrag van 3.000 gulden voor kleinschalige initiatieven van bewoners die zelf actie willen ondernemen om hun buurt, wijk of dorp prettiger leefbaar te maken.

De vijftien gehonoreerde verzoeken voldoen alle aan de criteria die gelden om voor subsidie in aanmerking te komen. Drie van de aanvragen komen uit het district Zuidwest, zeven uit Zuidoost, één uit Noordwest en vier uit het district Centrum. Tijdens de eerste en tweede ronden werden er 55 verzoeken ingediend, waarvan er 28 werden gehonoreerd.

Initiatieven
De initiatieven hebben betrekking op het plaatsen van poorten in brandgangen, het activeren van een vrijwilligerskader in een Bredase wijk, de aanleg van een haag rondom een gazon om parkeeroverlast terug te dringen, het aanbrengen van een kunstwerk op een elektriciteitshuisje, het plaatsen van banken langs een pad achter een school, het afrasteren van een plek aan het open water voor de veiligheid van kindjes, de aanschaf van voetbaldoeltjes, het realiseren van een carnavalsproject op enkele scholen, de aanschaf van bloembakken bij een zandbak, de aanleg van een fietsenstalling, de aanpassing van een platanenplein, de plaatsing van een speelrekje, de aanleg van een zithoek en het verzoek om een bijdrage aan het project Kunst in de Buurt.

Jaarprijs
Alle verzoeken die dit jaar zijn gehonoreerd, kunnen in aanmerking komen voor de jaarprijs Hart voor je buurt. Wie de jaarprijs wint, krijgt een extra bedrag dat ook besteed moet worden aan een activiteit die bijdraagt aan een prettiger buurt. Een jury zal vijf buurtinitiatieven nomineren, die gepresenteerd worden op de Bredase bewonersdag, die dit jaar op 3 november wordt gehouden. De vijftien initiatieven uit de derde ronde kunnen dit jaar niet meedingen naar de jaarprijs. Zij worden doorgeschoven naar de bewonersdag in 2002.

Persoonlijk bericht
De indieners van een subsidieverzoek voor kleinschalige projecten krijgen persoonlijk bericht van de gemeente. In een beschikking wordt gemotiveerd waarom een aanvraag is afgewezen. Tegen het collegebesluit kan beroep worden aangetekend ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB). Met de initiatiefnemers van de gehonoreerde verzoeken wordt een overeenkomst gesloten, waarin afspraken worden gemaakt over de afrekening. Komt het op uitvoering aan, dan kan men, indien gewenst, worden ondersteund door de districtsmanagers.

Breda, 26 oktober 2001