26-10-2201

Positieve reactie Van Der Ploeg op Projectplan Museum voor Grafische Vormgeving

Gemeente Breda

Gistermiddag ontving het college een positieve reactie van staatssecretaris Van der Ploeg op het projectplan voor het museum voor Grafische Vormgeving. Het college zond dit projectplan eind september aan het ministerie van OC&W. Met de reactie van de staatssecretaris is ook vanuit het ministerie volledig groen licht gegeven voor de uitvoering van de plannen tot realisatie van het museum.

In zijn brief spreekt de staatssecretaris zijn waardering uit voor de uitwerking van het projectplan en de toedeling van de middelen die Van der Ploeg in zijn Cultuurnota aan de gemeente beschikbaar heeft gesteld. Ook de door Breda gekozen aanpak om deze middelen vooral te richten op het wegwerken van achterstanden in behoud en beheer en het verbeteren van de toegankelijkheid van elders bestaande collecties heeft zijn volledige instemming.

Enthousiasme was er voor de plannen voor een transparante, moderne en toegankelijke inrichting in een deels monumentaal, deels modern gebouw. Juist het streven van de gemeente om het thema en de collectie op een interactieve en flexibele wijze te presenteren, toegesneden op een breed scala aan publieksgroepen sluit aan bij de speerpunten van het rijksbeleid op het terrein van cultuurparticipatie.

In zijn brief spreekt de staatssecretaris het vertrouwen uit dat de nationale collectie Grafische Vormgeving in augustus 2004 in Breda voor het publiek openbaar toegankelijk zal zijn.

Inmiddels wordt hard gewerkt aan de verdere uitwerking van de in het projectplan omschreven deelprojecten zodat inderdaad in de herfst van 2004 de deuren van De Beyerd, Museum voor Grafische Vormgeving open kunnen.

Breda, 26 oktober 2001