TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-10-2001

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 26 oktober
Nederland 2 - 21.48 uur

ILSE DE VETTE VERLOST UIT GREEP ZWENDELAAR DAVE H.

Ilse de Vette, de vrouw die sinds 1 augustus jl. onvindbaar was, is terecht. In het TROS-programma VERMIST wordt op vrijdag 26 oktober uitgebreid aandacht besteed aan haar verhaal.

Ilse, die in het gezelschap van de voortvluchtige oplichter Dave H. in het buitenland rondtrok, werd vorige week door de Spaanse politie aangehouden. Ze bleek door H. te zijn mishandeld en financieel volledig uitgekleed. Toen haar slachtofferrol ook voor justitie duidelijk was, kon ze met haar broer en moeder worden herenigd. VERMIST sprak met de ternauwernood bevrijde vrouw: "Het was verschrikkelijk, ik wil nu alleen maar zo snel mogelijk naar huis."

Flessentrekker H. had tijdens zijn proefverlof uit detentie z'n oog op Ilse laten vallen en haar geschaakt. Ilse is niet zijn enige prooi geweest. Bij de redactie van VERMIST hebben zich de afgelopen weken meedere slachtoffers gemeld die voor de charmes van H. waren gevallen en een van hen had hij zelfs getracht te wurgen. Dave H. heeft alle vrouwen tonnen lichter en een ilusie armer gemaakt.