Ingezonden persbericht

PERSBERICHT "IMKERSVERENIGING VIERT 90 JARIG BESTAAN"

Op 26 oktober viert de Imkersvereniging Leiden e.o. haar 90 jarig bestaan. In al die jaren zijn we uitgegroeid naar een van de grootste vereniging en tellen momenteel ruim 150 leden en 50 donateurs. Dat komt voornamelijk omdat we als vereniging een actief programma hebben georganiseerd voor onze leden en iedereen die geïnteresseerd is. Voor het komende jaar staan er alleen al 4 soorten cursussen op het programma (inlichtingen bij dhr. Neve, telefoon 071-5764413), worden er excursies georganiseerd, maandbijeenkomsten met gastsprekers en worden evenementen georganiseerd. Van deze evenementen zijn de Bijenmarkt en onze deelname aan het Beestenspul het grootst.

Het is helemaal een speciaal jaar omdat de bijenmarkt voor de 25-ste keer werd georganiseerd en daarmee voor een extra feestelijk tintje zorgt. Vanwege dit jubileum hebben we veel energie gestoken in de organisatie van de markt, wat heeft geleid tot ruim 10.000 bezoekers. Het succes was mede te danken aan de samenwerking met de Hortus Botanicus en de Succulentenvereniging Leiden. Ter gelegenheid van dit 25-jarig jubileum is er onder andere een kleurwedstrijd gehouden voor de jeugdige bezoekers van de bijenmarkt. Er hebben 65 kinderen meegedaan met de wedstrijd en er zijn drie prijswinnaars uitgezocht, namelijk Marloes van Putten, Liza Bazelmans en Joëlle Valderen De prijzen worden op de feestavond van 26 oktober uitgereikt aan de winnaars.

Een ander onderdeel op het feestprogramma is de jaarlijks honingkeuring. De keuring wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide keurmeesters. Zo weten we dat de honing die wordt verkocht door onze imkers van goede kwaliteit is. Het is overigens een goed jaar geweest en er worden vele inzendingen verwacht van hoge kwaliteit. Voor de beste honing worden certificaten uitgereikt.

Voor meer informatie over de vereniging, kunt u contact opnemen met de heer Demmink tel 071-5893748 of met de heer Neve.