Ingezonden persbericht

724 Solutions ontwikkelt diensten voor mobiele telecombedrijven

Toronto (Ontario) en Austin (Texas), 22 oktober 2001 ­ 724 Solutions Inc. heeft besloten de activiteiten uit te breiden in de richting van mobiele-telecombedrijven. Tot nu toe was de marketing vooral gericht op financiële instellingen.

724 Solutions ontwikkelt software en platforms voor veilige transacties door middel van mobiele apparaten. Wereldwijd maken vooraanstaande bedrijven gebruik van de producten van 724 Solutions, waarmee ze het voor hun klanten mogelijk maken effectenorders te plaatsen of betalingen te verrichten via een mobiele telefoon. Ook m-commerce transacties via draadloze apparaten behoren tot de mogelijkheden.

Met gebruikmaking van de bestaande diensten en ervaringen gaat 724 Solutions het nu ook voor mobiele operators mogelijk maken om hun klanten nieuwe diensten aan te bieden, waarmee ze op korte termijn extra inkomsten kunnen genereren. 724 Solutions levert hierbij de infrastructuur, de operators kunnen zelf kiezen welke diensten zij daadwerkelijk aanbieden. Hierbij kan worden gedacht aan gepersonaliseerde waarschuwingsberichten en bemiddeling bij aankooptransacties en betalingen via mobiele apparaten.

De diensten biedt 724 Solutions aan in samenwerking met de leveranciers van mobiele netwerken, die aangepast moeten worden om de nieuwe diensten mogelijk te maken. Inmiddels zijn samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met Nortel Networks (Verenigde Staten) en Aspire Technologies (China).

Uitnodiging voor interview
Deze nieuwe strategie en de mogelijkheden voor Nederlandse aanbieders van mobiele telefonie worden toegelicht door twee directieleden van 724 Solutions International: Ian Hobbs, Vice President, Strategy
Chris Jarman, Executive Vice President, Mobile Commerce

Datum: Vrijdag, 26 oktober 2001
Plaats: Nader te bepalen (in overleg)
Indien u geïnteresseerd bent in een interview dan kunt u een afspraak maken met Reginald Verschoor of Kim Hollestelle/ Tel: 071 - 560 20 60 / Fax: 070 ­ 560 20 20 / e-mail: hollestelle@hulzen.nl

Met de weg naar de dichtstbijzijnde standaard voor mobiele telefonie "UMTS" zijn miljardeninvesteringen gemoeid. Wij willen u namens 724 Solutions uitnodigen voor een interview met het volgende thema: "IS HET NU AL MOGELIJK DE GEÏNVESTEERDE UMTS-MILJARDEN IN TE ZETTEN DOOR NIEUWE TOEPASSINGEN?"

724 Solutions heeft in de afgelopen jaren haar applicaties voornamelijk voor banken en financiële dienstverleners geoptimaliseerd. Deze instellingen waren op basis van de software-infrastructuren van 724 Solutions in staat mobiele financiële diensten via verschillende devices (mobiele telefoons, Organizer, SmartPhones) aan te bieden. Tevens hebben zij hierop gebaseerde aanbiedingen kunnen doen voor verschillende doelgroepen. Nadat 724 Solutions op dit gebied haar meerwaarde heeft bewezen, biedt 724 nu ook oplossingen voor de aanbieders van mobiele telefonie die dringend om applicaties verlegen zitten. Met behulp van de infrastructuur van 724 kunnen aanbieders van mobiele telefonie nieuwe toepassingen al vandaag toepassen en aanbieden en op deze manier andere ondernemers interessante nieuwe diensten voor hun klanten en medewerkers bieden.

Ian Hobbs,
Vice President, Strategy
Ian Hobbs is als Vice-President Strategy verantwoordelijk voor zowel het uitzetten en implementeren van marketingstrategieën als voor de wereldwijde consistentie van de marketinginitiatieven van 724 Solutions. In november 1998 is Ian bij 724 Solutions komen werken als Vice-President Business Development, en hij heeft sindsdien een aantal functies binnen het bedrijf bekleed, waaronder Vice-President Product Line Management ­ Access. Ian heeft uitgebreide kennis van telecommunicatie en datanetwerktechnologie, een brede kennis van data-applicaties binnen bedrijven en een aanzienlijke internationale ervaring. Voordat hij bij 724 Solutions in dienst trad, heeft hij tien jaar voor Nortel Networks gewerkt. Binnen Data Networks was hij betrokken bij de introductie van nieuwe producten, de ontwikkeling van wereldwijde systemen, de verkoop in Noord-Amerika en wereldwijde supportservices. Ian heeft zaken gedaan met grote ondernemingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de succesvolle introductie van Nortel Networks in de datanetwerkbranche in Mexico, Brazilië en China.

Ian is "Bachelor of Science" in de computerwetenschappen en "Master of Business Administration". Chris Jarman,
Executive Vice President, Mobile Commerce
Christopher Jarman is Vice President m-commerce bij 724 Solutions. Hij is verantwoordelijk voor het uitdragen van de visie van het bedrijf op het gebied van m-commerce bij klanten, potentiële klanten, sectoranalisten en verkoopteams. Chris beschikt over een zeer gedegen, zakelijke en technische kennis van opkomende technologieën, evenals over een scherp inzicht in de mogelijkheden van m-commerce. Hij kwam in augustus 2000 bij 724 Solutions werken. Chris is al 20 jaar werkzaam in de sector van nieuwe technologieën. Hij heeft op die manier met de meeste uiteenlopende zaken ervaring opgedaan, van personal computers en netwerken, tot smartcards en de meest geavanceerde Internettoepassingen.

Voordat hij bij 724 Solutions kwam, was hij als Senior Vice President bij MasterCard International verantwoordelijk voor de wereldwijde m-commerce activiteiten. Hij hield zich hier onder meer bezig met de ontwikkeling van nieuwe distributiekanalen.

Daarvoor werkte hij voor de ORGA-bedrijvengroep, een vooraanstaande specialist op het gebied van smartcard-consultancy en ­systemen. Chris heeft ook bij de Engelse TSB Bank gewerkt, waar hij onder meer betrokken was bij het ontwikkelen van diensten op basis van nieuwe kaarttechnologie.

Met vriendelijke groet / Kind regards,

Reginald Verschoor

Van Hulzen Public Relations Adviseurs
verschoor@hulzen.nl
www.hulzen.nl
T +31 (0)71 560 20 60
F +31 (0)71 560 20 20

Deze e-mail bevat informatie die bestemd is voor de aangegeven ontvanger(s). Bij abusievelijke ontvangst verzoeken wij u het bericht niet voor andere doeleinden te gebruiken en direct terug te sturen.

This e-mail contains information intended for recipient(s) above. If you have received this message in error, please do not use it for other purposes and inform us promptly by reply e-mail.


---