Gemeente Nuth


GOUVERNEUR BRENGT AMBTSBEZOEK AAN NUTH

Was hij maandag jl. al in onze gemeente als (mede)gastheer van de Kroonprins en zijn verloofde, vrijdag komt Commissaris der Koningin, mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst opnieuw naar Nuth voor een ambtsbezoek. Ook zijn echtgenote komt mee naar onze gemeente.

De gouverneur en zijn gezelschap worden om 09.00 uur begroet bij het gemeentehuis. Aansluitend heeft overleg plaats tussen de gouverneur en het college van burgemeester en wethouders.

Om 11.00 uur brengt de gouverneur een bezoek aan de Stichting Bouwopleidingen Nuth aan de Stationsstraat. Na een rondgang door het opleidingscentrum zal de gouverneur samen met twee leerlingen van de Stichting op het Stationsplein een zestal tegels tegen zinloos geweld leggen. Bedoeling is deze tegels jaarlijks naar een ander kerkdorp te brengen en daarbij aandacht te besteden aan de bestrijding van zinloos geweld en de slachtoffers daarvan te herdenken.

Rond het middaguur is er in het Trefcentrum overleg van de gouverneur met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Ook burgemeester Cox is daarbij aanwezig. na de lunch en een persconferentie komt rond 13.30 uur een einde aan het bezoek.

Mevrouw Van Voorst tot Voorst zal na de begroeting in het gemeentehuis een bezoek brengen aan het tuincentrum Bastin in Aalbeek. Aansluitend gaat zij naar het atelier van kunstenares Vera de Haas in Klein Haasdal. Ook een overleg met een groep agrarische vrouwen over de problemen binnen de agrarische wereld staat op het programma.

Om 12.00 uur zal mevrouw Van Voorst tot Voorst de opening verrichten van het nieuwe gezinsvervangende tehuis De Wissel aan de Pastorijstraat.