Gemeente Wijk bij Duurstede

Werken aan Wijk

Wandelroute `t Groene Rondje.


1. Gratis folder
In 1993 heeft de gemeenteraad een bedrag beschikbaar gesteld voor de aanleg van een 5 km lange wandelroute door zes grote en kleinere parken en overig stedelijk groen, `t Groene Rondje'genaamd.

Doelstellingen destijds waren het maken van een herkenbare wandelroute, het vergroten van de openheid en daarmee de sociale veiligheid van groenvoorzieningen en het verbeteren van de kwaliteit van het te handhaven groen. De route wordt herkenbaar gemaakt door het planten van de route begeleidende bolvormige bomen en door bewegwijzering. Zo lang de voorraad strekt is op het gemeentehuis bij de afdeling Communicatie en bij de VVV de folder `t Groene Rondje' met een hoofdroute en een aantal alternatieve wandelroutes gratis verkrijgbaar.
Wilt u meer weten over `t Groene Rondje dan kunt u bellen met Hay Timmermans, tel. (0343-) 595 618


2. Laatste fase groenaanleg
Het plan heeft in 1994 ter inzage gelegen. Daarna zijn de omvormingen van het groen in etappes uitgevoerd, deels als aparte projecten, deels `meeliftend' met andere projecten of via het wijkonderhoud. In de afgelopen jaren zijn de meeste gedeelten van de route aangepakt. Er zijn inmiddels ruim 130 bolvormige bomen aangeplant. Eind dit jaar wordt de groenaanleg van het project afgerond met het planten van 45 bolvormige bomen langs de Prins Hendrikweg, in de Kromme Rijnstrook, in het stadspark en door winkelcentrum de Madelinushof in De Heul. Na de groenaanleg zal beoordeeld worden waar naast de routebegeleidende bomen ook bewegwijzering van de route nodig is. Voor informatie over de uitvoering kunt u bellen met Nico Blokker, opzichter Groen, tel. (0343-) 595 627.


3. Herinrichting Stenen & Ovens
Vanwege diverse werkzaamheden zullen de bewoners binnen deze wijken enige parkeer- en verkeershinder ondervinden. De werkzaamheden duren tot 1 maart 2002.
Voorafgaande aan de werkzaamheden zal de aannemer de bewoners van de straat, die wordt aangepakt, schriftelijk informeren. Wij vragen uw begrip voor eventuele overlast.


4. Planning komende weken (onder voorbehoud) Deze week en volgende week zullen de herstraatwerkzaamheden met name plaatsvinden op de IJsselsteen. Daarna zijn volgens planning de Goudsesteen en Vechtsteen aan de beurt.
Het werk wordt namens Wijk bij Duurstede door de gemeenteopzichter Nico Dekker begeleid (tel. 06 22514425).
Voor verdere vragen en/of informatie kunt u bellen met Erik Valkenburg voor verkeerszaken, tel. 0343 595616 of Hay Timmersmans voor groenzaken, tel 0343 595618.