Gemeente Leeuwarden

waarnemer burgemeester Leeuwarden benoemd

Margreet de Boer + Ed Nijpels

De Commissaris van de Koningin in de
provincie Fryslân heeft, na overleg met de fractievoorzitters in de raad en de wethouders van Leeuwarden, besloten mevr. M. de Boer, oud-lid van de PvdA-fractie van de gemeenteraad van Wormer, oud-gedeputeerde van Noord-Holland, oud-Commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe, oud-minister van VROM en thans lid van de Tweede Kamer, met ingang van 1 november 2001 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Leeuwarden.

De Commissaris is tot dit besluit gekomen aangezien burgemeester mevrouw L.B.M. van Maaren-Van Balen, aan H. M. de Koningin gevraagd heeft haar met ingang van 1 november a.s. ontslag te verlenen.

Gelet op de bestuurlijke situatie in Leeuwarden en mede met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen, heeft de Commissaris het in het belang van de gemeente geacht een zeer ervaren bestuurder in de persoon van mevrouw De Boer met de waarneming van het burgemeestersambt te belasten. De Commissaris heeft voor mevrouw De Boer gekozen vanwege haar grote en veelzijdige bestuurlijke ervaring op tal van belangrijke posten in het openbaar bestuur. Mevrouw De Boer zal haar Kamerlidmaatschap binnen afzienbare tijd neerleggen.