NAT. COMITE VAN DE OUDEREN

Internationale belangstelling Expertmeeting over vergrijzing

Internationale belangstelling voor Expertmeeting over vergrijzing WHO presenteert visie op Health and Ageing

Vrijdag 26 oktober van 10.00 tot 16.30 uur vind in het Kurhaus te Scheveningen de Expertmeeting Ageing and Development plaats voor circa 70 deelnemers uit onder meer Ghana, Zuid Afrika, USA, Zwitserland, Duitsland, België, Noorwegen, Finland, Italië, Spanje, Engeland, Oostenrijk en Nederland. Namens de Nederlandse regering zal ook staatssecretaris Margo Vliegenthart (VWS) aan de conferentie deelnemen. Organisatie is in handen van het Landelijk overlegforum Internationaal Beleid, het NPOE en het Comité Nationale Dag van de Ouderen.

De expertmeeting staat in het teken van de betekenis van de vergrijzing voor ontwikkelingssamenwerking aan de hand van het recent door de World Health Organization WHO uitgebrachte discussienota Health and Ageing, en het eerder verschenen beleidsmemorandum Ageing and Development (1999, coproductie Ministeries VWS en Ontwikkelingssamenwerking).

Bijzondere gast is WHO topman Dr. Alexandre Kalache, die met de aanwezigen de discussie zal voeren tijdens verschillende workshops.

Deze bijeenkomst is onder meer bedoeld ter voorbereiding op de Tweede Wereldassemblee over Vergrijzing die in April 2002 in Madrid plaatsvindt.

Meer over de Tweede Wereldassemblee en de voorbereidingen op www.ouderendag.nl