Ingezonden persbericht



Imation RipGO! sluit naadloos aan op Microsoft Windows XP Kleinste draagbare CD-R-schrijver/speler komt tegemoet aan toenemende opslagwensen

Schiphol-Rijk (Nederland), 26 oktober 2001 - - De CD-R-schrijver/speler RipGO! van Imation ondersteunt Microsoft Windows XP-besturingssysteem en Windows Media Audio (WMA). Windows XP biedt betere mogelijkheden met betrekking tot het gebruik van internet- en digitale media voor de zakelijke en particuliere gebruikers. Imation RipGO! sluit aan bij de nieuwe opslageisen en wensen dat Windows XP met zich meebrengt.

De Imation RipGO! past in de handpalm en is daarmee het kleinste CD-R-station dat verkrijgbaar is voor zowel het opnemen en afspelen van bijvoorbeeld MP3- en WMA-bestanden op CD. Het fraai vormgegeven apparaat werkt op batterijen, heeft een USB-aansluiting en de CD-R drive werkt met mini (80mm) CD-R's voor het opnemen en afspelen van (digitale) bestanden met een opslagcapaciteit tot 185MB. Dat is voldoende voor zes uur muziek in CD-kwaliteit in WMA-formaat of drie uur muziek in MP3-formaat.

Windows XP stelt gebruikers in staat om gemakkelijk muziek CD's te maken met Windows Media Player dankzij de ingebouwde mogelijkheden om WMA- en MP3-bestanden geschikt te maken voor randapparaten. WMA is momenteel de geavanceerdste compressietechnologie en is ontworpen om gebruik te maken van innovaties die nu alleen beschikbaar zijn in het Windows XP-besturingssysteem. Imation RipGO! is de ideale aanvulling op Windows XP waarmee de mogelijkheden van dit nieuwe besturingssysteem ten volle worden benut.

Door toepassing van het ESP systeem (Electronic Skip Protection), een groot LCD-beeldscherm en een geavanceerd AVSL-systeem (Auto Volume Limiter Systems) is RipGO! ideaal voor particuliere en zakelijke gebruikers, thuis en onderweg. Imation RipGO! is vanaf december 2001 in de Benelux verkrijgbaar.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd producten en diensten ten behoeve van informatieverwerking. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en databeheer. De omzet uit normale bedrijfsvoering van Imation's datadivisie bedroeg in het jaar 2000 1,0 miljard dollar. In maart 2001 had Imation wereldwijd 4200 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie en illustraties:
Imation International B.V.
(Data Storage & Information Management Division)
Mady Wiessenberg
00 31 (20) 654 21 54
mdwiessenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl