Politieberichten Hollands Midden

26 oktober 2001

Verkeersongeval Noordwijk (D1)
Een 56-jarige Noordwijkse voetgangster heeft bij een aanrijding met 80-jarige Noordwijkse automobiliste uit Noordwijk op de Zoutmanstraat een hoofdwond, beenletsel en diverse schaafwonden opgelopen. Zij is naar het LUMC in Leiden vervoerd.

Auto rijdt door na ongeval Leiderdorp (D3)
Een 21-jarige Warmondse is vrijdagochtend 26 oktober rond 08.15 uur op de Leidsedreef met haar snorfiets gevallen. Zijn moest ter hoogte van de Rietschans uitwijken voor een nog onbekende automobilist die te hard en te ruim de bocht nam. Hierbij reed ze tegen een geparkeerde auto aan. De auto is na het ongeval zonder stoppen doorgereden. Een getuige zou hebben gezien dat het om een grijze stationwagen, mogelijk een Mazda of Toyota. De politie wil graag in contact komen met deze getuige. Deze kan zich melden bij het politiebureau aan de Hoogmadeseweg of via 0900-8844. De Warmondse is in het Rijnlandziekenhuis behandeld aan een wond in de kin en pijn in de kaak.

Buitenboordmotor gestolen - politie zoekt getuige Rijpwetering (D3)
Een 80-jarige Hagenaar heeft vrijdag 26 oktober bij de politie aangifte gedaan van diefstal. De man kwam die dag rond 09:00 uur bij zijn houten zeiljacht die lag afgemeerd achter de woningen aan de Achterdijk in Rijpwetering. Daar in een afmeerhaventje van de Koppoel ontdekte de man dat de buitenboordmotor van zijn kruiser gestolen was. Ook was er gereedschap weggenomen. De diefstal moet tussen woensdagavond en vrijdagmorgen gebeurd zijn, want woensdagavond 24 oktober liet de man zijn boot netjes achter; de buitenboordmotor met hangsloten vastgeketend. Omwonenden hoorden vrijdagmorgen omstreeks 03:00 uur een harde klap. Bij het naar buiten kijken zagen ze een fietser uit de richting van de Koppoellaan over de Paardenbrug de Oud Adeselaan opfietsen. Graag komt de politie in contact met deze fietser of andere mensen die informatie hebben die van belang kan zijn. De politie in Jacobswoude is telefonisch bereikbaar via (0900) 8844.

Aanhoudingen dealers verdovende middelen Zevenhuizen/Nieuwerkerk a/d IJssel(D6) De politie heeft op vrijdagavond 12 oktober een 22-jarige Zevenhuizenaar en op maandag 22 oktober een 24-jarige Maassluisenaar aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Samen met de Zevenhuizenaar, die op de Rijksweg A20 bij Nieuwerkerk a/d IJssel werd aangehouden, werden op 12 oktober twee andere Zevenhuizenaren aangehouden. Deze zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De man uit Maassluis wordt er van verdacht verdovende middelen te hebben verhandeld aan de Zevenhuizenaar die op zijn beurt de verdovende middelen zou hebben verhandeld binnen de gemeente Zevenhuizen. De Zevenhuizenaar is inmiddels door de Raadkamer op vrije voeten gesteld en zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden. De verdachte uit Maassluis werd aangehouden in Vlaardingen en overgebracht naar Nieuwerkerk a/d IJssel. Hij is inmiddels in voorlopige bewaring gesteld.

Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459801