Ingezonden persbericht

Recordomzet Peregrine Systems in tweede kwartaal 2002

Woerden, 26 oktober 2001 - Peregrine Systems, Inc. (Nasdaq: PRGN), één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, heeft in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2002 een recordomzet behaald van 175 miljoen dollar. Dat is een toename van 23 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2001, toen de omzet 142,7 miljoen dollar bedroeg. De nettowinst, exclusief acquisitiekosten en andere voorzieningen, bedroeg 8,4 miljoen dollar of 5 dollarcent per aandeel. In hetzelfde kwartaal van 2001 was de nettowinst 18,3 miljoen dollar of 12 dollarcent per aandeel.

"Hoewel deze resultaten teleurstellend waren in het licht van onze oorspronkelijke verwachtingen, zijn we erin geslaagd verschillende mijlpalen te behalen als het gaat om de markten waarin we actief zijn. Daarbij gaat het onder meer om de afronding van de overname van Remedy, een nieuw strategisch samenwerkingsverband met Geac Computer Corp. voor de distributie en integratie van onze producten en een OEM-overeenkomst met BEA Systems voor onze e-business-datatransformatietechnologie", zegt Steve Gardner, bestuursvoorzitter en CEO van Peregrine.

"Hoewel de macro-economische omstandigheden relatief zwak zijn in onze belangrijkste markten, zien we tekenen dat klanten weer bereid zijn software aan te schaffen, die een meetbaar voordeel opleveren binnen een redelijk tijdsbestek. Peregrine is goed gepositioneerd om in zo'n omgeving successen te boeken. Onze producten voorzien in aanmerkelijke return-on-investment en dankzij de breedte en de modulaire opbouw kunnen onze oplossingen voldoen aan specifieke eisen en wensen van klanten op het gebied van oplossingen en rollout-schema's."

In de zes maanden eindigend op 30 september 2001, bedroeg de totale omzet 347,1 miljoen dollar. In dezelfde periode van het fiscale jaar 2001 was dat 237 miljoen dollar. De nettowinst, exclusief kosten voor acquisities en andere voorzieningen, bedroeg 27,9 miljoen dollar of 16 dollarcent per aandeel. In dezelfde periode van het fiscale jaar 2001 was dat respectievelijk 30,4 miljoen dollar en 22 dollarcent.

Inclusief de kosten voor acquisities en andere voorzieningen boekte Peregrine in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2002 een verlies van 522,2 miljoen of 2,91 dollar per aandeel. In het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2001 was het verlies 82,8 miljoen dollar of 55 dollarcent per aandeel. Het verlies in het huidige kwartaal is inclusief een voorziening van 530,6 miljoen dollar voor de kosten die verband houden met de acquisitie van Remedy, de afschrijving op goodwill en andere niet-vaste activa van eerdere acquisities, en de afschrijving op overgenomen niet-vaste activa. Het grootste deel van deze voorzieningen zijn niet-contante voorzieningen in natura. Het bedrijf sloot het kwartaal af met 142 miljoen dollar aan contanten, kortlopende investeringen en overige contante waarden.

Sinds de publicatie van de vorige kwartaalcijfers maakte Peregrine onder meer het volgende bekend.

* De introductie van Xanadu, een revolutionaire beheerappliance voor IT-bedrijfsmiddelen. Xanadu voorziet in een eenduidige oplossing voor het identificeren, volgen en beheren van IT-middelen en is gericht op kleine tot middelgrote organisaties en afdelingen van grotere bedrijven.
* Een nieuwe alliantie met e-Security, Inc., softwareleverancier voor beveiligingsbeheer. Peregrine gaat met e-Security gezamenlijk oplossingen ontwikkelen, waarbij beveiliging en de afhandeling van incidenten geïntegreerd worden in de Infrastructure Management-oplossingen van Peregrine.

* De herstructurering van het bedrijf, waarbij business groups zich richten op de gebieden Solutions, Customer Relationships en het Xanadu-platform.

"Kijkend naar de toekomst, blikken we gematigd optimistisch vooruit, nu we verdergaan met verbreding en verdieping van onze producten", zegt Gardner. "Peregrine bevindt zich in de eerste fase van een belangrijke nieuwe productcyclus, die begint met de introductie van het Xanadu-platform voor kleine tot middelgrote bedrijven, en het uitbrengen van de Business Integration Suite als onderdeel van onze
business-to-business-integratie-oplossingen. Dit wordt één van de belangrijkste periodes voor nieuwe producten, nu we ook nieuwe versies van ServiceCenter en AssetCenter gaan introduceren, evenals het nieuwe, op het web gebaseerde Request System 5.0. Tegelijkertijd blijven we ons richten op de prioriteiten die eerder zijn vastgesteld en waarin een realistische kostenbenadering en rentabiliteit centraal staan."

Peregrine Systems
Opgericht in 1981, is Peregrine (Nasdaq: PRGN) uitgegroeid tot één van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Peregrine ondersteunt bedrijven met oplossingen die zorgen voor 'frictionless business' bij Infrastructure Management, Employee Relationship Management en e-business met toeleveranciers, klanten en partners. De Infrastructure Management-oplossingen van Peregrine bieden volledig life cycle-beheer van alle bedrijfsmiddelen: van IT-middelen en wagenpark tot en met telecom-, facilitaire bedrijfsmiddelen en vastgelegde kennis. De Employee Relationship Management-oplossingen bieden medewerkers overal en altijd beveiligde toegang tot middelen, diensten en kennis. De B2B Relationship Management-oplossingen van Peregrine stellen bedrijven in staat in een digitale dialoog hun e-business-activiteiten uit te voeren door de automatisering en integratie van informatiestromen en bedrijfsprocessen tussen kopers, toeleveranciers en elektronische marktplaatsen. BusinessWeek noemde Peregrine onlangs één van de top-100 IT-bedrijven. Peregrine telt momenteel meer dan 4.000 medewerkers die werkzaam zijn in 80 vestigingen. 92 procent van de Fortune 500-bedrijven is klant van Peregrine.