Gemeente Leiden

Beeldende kunst in het Stadsbouwhuis

Over mensen en scheepsschroeven

Schilderijen van de Leidse beeldend kunstenaar Franceline Pompe zijn de hele maand november te bezichtigen in het atrium van het Stadsbouwhuis.

BESTUURSDIENST - Zoals altijd is er wat te zien in het atrium van het Stadsbouwhuis. De komende maand zijn dat schilderijen van Franceline Pompe. Twee thema's keren vaak terug in de doeken van de Leidse kunstenaar: ontmoetingen tussen monumentale mensfiguren en scheepsschroeven. De vorm en techniek van de schroeven inspireren de beeldend kunstenaar. In de doeken met ontmoetingen tussen individuen staat de spanning tussen enerzijds het innige contact en anderzijds de afstand tussen twee individuen centraal. Bij het bezichtigen van de schilderijen, acryl op doek, zullen deze beelden veel duidelijker worden.

Theologie
Naast de schilderijen zijn er ook enkele bladen grafiek en modeltekeningen van Franceline Pompe te zien. Pompe kreeg haar opleiding in Engeland en aan de kunstacademie van Florence in Italië, en studeerde daarna theologie in Leiden.
De expositie in het Stadsbouwhuis aan de Langegracht is van 1 tot 30 november te bezichtigen op werkdagen van half negen tot vijf uur.