Gemeente Gent

P o l i t i e k o v e r l e g o v e r
t e l e m a t i c a - s a m e n w e r k i n g t u s s e n G e n t e n A n t w e r p e n o f f i c i e e l g e s t a r t (26/10/2001)

De steden Gent en Antwerpen overleggen al maanden om een mogelijke structurele samenwerking op het vlak van telematica te bestuderen. Meer bepaald wordt een vorm van intergemeentelijke samenwerking beoogd (de nieuwe term voor intercommunale), die zou instaan voor de telematica-voorziening van de beide steden. Zon structuur biedt de mogelijkheid om gezamenlijke telematica-diensten en projecten op touw te zetten, die een aanzienlijke meerwaarde hebben ten opzichte van initiatieven van elk van de steden apart. Door samen te werken beogen de twee grootste Vlaamse steden een versterking van het aanbod van informaticadiensten aan hun administraties en aan hun inwoners.

Conform het nieuwe decreet op de intergemeentelijke samenwerking, werd een overlegorgaan opgericht met vertegenwoordigers van beide steden. Voor Antwerpen zijn dit: schepen voor informatica Tuur Van Walledael, gemeenteraadsleden Patrick Janssens, Freya Piryns, Hans Coveliers en Philip Heylen, stadssecretaris Fred Nolf, adjunct-stadssecretaris Freddy Van de Kerckhove, OCMW-voorzitter Monica De Coninck en OCMW-secretaris Paul Van Gorp. De Gentse vertegenwoordiging bestaat uit: schepen voor informatica Marina Hoornaert, schepenen Frank Wijnakker en Lieven Decaluwé, gemeenteraadsleden Christophe Peeters, Tom Balthazar, Filip Watteeuw en Matthieu Dierckx, stadssecretaris Paul Teerlinck en OCMW-voorzitter Rita Uyttendaele.

De installatievergadering van het overlegorgaan had plaats op 18 oktober in het stadhuis van Antwerpen. De vergadering werd ook bijgewoond door een vertegenwoordiging van de Vlaamse administratie, die in deze materie goedkeuringsbevoegdheid heeft voor de dossiers.

De opdracht van het orgaan is om binnen de periode van een jaar een grondige motiveringsnota, een ondernemingsplan, een bestuursplan en een ontwerp van statuten op te maken. Deze documenten worden dan aan de beide gemeenteraden voorgelegd als basis voor een mogelijke finale beslissing tot oprichting.

Informatie

Dienst Informatietechnologie en GIS, Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, tel. (09)266 73 00, fax (09)266 73 49, e-mail informatietechnologie@gent.be

Bevoegd

mevrouw Marina Hoornaert, schepen van Personeelsbeleid en Informatica.