Gemeente Gent

P r o m o t i e c a m p a g n e G e n t s e m a r k t e n (26/10/2001)

Iedere jaar voert het Stadsbedrijf de Markten en Foren, in samenwerking met de marktbonden, een promotiecampagne voor de Gentse markten.

Dit jaar werd geopteerd om te werken met een reclamebureau en bestaat de actie uit drie grote punten :

Marktenkalender

Deze kalender geeft een overzicht van alle markten op Gents grondgebied, wanneer deze doorgaan en hoe ze te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Opdat iedere inwoner deze kalender zou krijgen, opteerde men voor distributie via de Post.

Grote affiches

Deze affiches worden vanaf 30 oktober uitgehangen in de infozuilen van de Stad Gent. Er zullen gedurende 1 maand op verschillende locaties gemiddeld 20 affiches uithangen. Indien er later ruimte zou vrijkomen kunnen deze affiches opnieuw uithangen aangezien ze niet aan tijd gebonden zijn. De affiches geven een totaal overzicht van alle markten op het grondgebied van Gent.

Borden op de marktplaatsen

Op iedere plaats waar een markt doorgaat, worden borden geplaatst met de vermelding van het soort markt en het tijdstip waarop deze markt plaatsvindt. Zo wordt er permanente reclame gemaakt. Het zijn die borden die op 28 oktober op de Kouter worden onthuld. Op de andere marktplaatsen worden de borden vanaf 29 oktober geplaatst.

Het logo "Gent, thuis van alle markten" met het manneke of het meisje dat naar de markt gaat is op alle drie de promotie-artikelen hetzelfde om de herkenbaarheid te bevorderen.

Uitnodiging

De mensen van de pers worden vriendelijk uitgenodigd op zondag 28 oktober om 11 uur op de Kouter ter gelegenheid van de inhuldiging van de straatborden. Deze inhuldiging wordt gevolgd door een receptie in Brasserie "Café des arts", Schouwburgstraat 12 in Gent.

Informatie

Stadsbedrijf De Markten en Foren van Gent, Ottergemsesteenweg Zuid 800, 9000 Gent, tel. (09)221 45 28, fax (09)221 68 40, e-mail markten&foren@gent.be

Bevoegd

de heer Daniël Termont, schepen van de Haven, Economie en Feestelijkheden.