KBC


Wijzigingen aan de top van KBC Bank en KBC
Bankverzekeringsholding (26/10/2001)

Samenvatting: De Raad van Bestuur van KBC Bank deelt mee dat de heren Ghunald Loyaerts, Rudy Broeckaert en Clément Selleslagh, gedelegeerd bestuurders en leden van het Directiecomité van KBC Bank en van KBC Bankverzekeringsholding, met volledige instemming van en in overeenstemming met de Raad, besloten hebben terug te treden na de Algemene Vergadering van 24 april 2002.
Omschrijving: KBC waardeert de bereidheid van voormelde leden om op deze wijze mee te helpen aan het doorvoeren van de structurele wijzigingen zoals omschreven in het persbericht dat KBC Bank vanmorgen verspreidde. De Raad van Bestuur wenst hen uitdrukkelijk te bedanken voor hun waardevolle inzet en hun bijdrage aan het realiseren van de fusie.
De heer Ghunald Loyaerts (20/04/1945) behaalde een licentie in de toegepaste economische wetenschappen en trad in 1966 in dienst bij CERA Bank. Hij oefende er verscheidene functies uit o.m. als diensthoofd, afdelingshoofd en onderdirecteur. In 1994 werd hij benoemd tot gedelegeerd bestuurder en lid van het Directiecomité bij CERA Bank. Sinds 1998 was hij gedelegeerd bestuurder en lid van het Directiecomité van KBC Bank en KBC Bankverzekeringsholding. De heer Loyaerts is o.m. verantwoordelijk voor de directoraten Betalingsverkeer, Facilitair Bedrijf, Verwerking Effecten en Derivaten en voor de Interne Preventie. Verder is hij ook lid van de raad van bestuur van Banksys en voorzitter van Fin.Force, Bank Card Company en VISA Belgium NV.
De heer Rudy Broeckaert (15/07/1946) kwam in 1970 bij de Kredietbank nadat hij licentiaat toegepaste economie was geworden aan het Sint-Ignatiusinstituut in Antwerpen. Hij oefende eerst verscheidene functies uit in Groep Antwerpen en trad er in 1984 toe tot de directie. Twee jaar later kreeg hij de leiding van de Centrale Afdeling Personeel in Hoofdkantoor. In 1989 keerde hij naar Antwerpen werd hij in het Hoofdkantoor directeur van het Binnenlands Bankbedrijf. Op 1 januari 1995 werd hij benoemd tot gedelegeerd bestuurder en lid van het Directiecomité van Kredietbank en in 1998 van KBC Bank en KBC Bankverzekeringsholding.
De heer Broeckaert is thans verantwoordelijk voor de directoraten Personeel en Private Banking en voor de directie Organisatie. Tevens houdt hij toezicht op de fusie en de integratie van de centrale diensten en de netwerken. Bovendien is hij belast met het commercieel toezicht op de provincie Antwerpen en haar PALO-regio's. Hij is ook voorzitter van de Ondernemingsraad, de Europese Ondernemingsraad en van het Overlegcomité Kader binnen KBC Bank. Daarnaast is hij ook voorzitter van de Raad van Bestuur van Centea en lid van de Raad van Bestuur van CBC Banque.
De heer Clément Selleslagh (19/05/1948) behaalde de diploma's burgerlijk bouwkundig ingenieur en licentiaat-doctorandus in de economische wetenschappen aan de K.U. Leuven. Hij trad in 1976 in dienst bij CERA Bank. In de loop der jaren promoveerde hij er van diensthoofd tot onderdirecteur. In 1994 werd hij benoemd als gedelegeerd bestuurder en lid van het Directiecomité van CERA Bank en in 1998 van KBC Bank en KBC Bankverzekeringsholding. De heer Selleslagh is verantwoordelijk voor o.m. het directoraat Binnenlandse kredieten en de bedrijvenzetels Vlaanderen en Brabant-Limburg. Verder is hij ook lid van de Raad van Bestuur van KBC Lease, Almafin en Buelens Real Estates.

Contactinfo: Meer informatie kunt u verkrijgen bij: Piet Jaspaert, Directeur Pers en Public Relations tel. + 32 2 429 85 78
Fax + 32 2 429 81 54
E-mail : piet.jaspaert@kbc.be
Persdienst:
Tel. + 32 2 429 85 45 of 429 65 01
Fax + 32 2 429 81 60
E-mail: viviane.huybrecht@kbc.be
E-mail: stephane.leunens@kbc.be
terug