Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

De eerstvolgende plenaire vergadering van de Tweede Kamer vindt plaats op dinsdag 30 oktober aanstaande te beginnen om 14.00 uur met het wekelijkse mondelinge vragenuur.

VRIJDAG 26 OKTOBER

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij brengen op 26 oktober een werkbezoek aan Brussel in het kader van het (Europese) Gewasbeschermingsbeleid. De volgende leden nemen deel aan het bezoek: Ter Veer (D66), Van Aredenne-van der Hoeven (CDA), Feenstra (PvdA) en Geluk (VVD).

MAANDAG 29 OKTOBER

OPENBARE COMMISSIEVERGADERING

Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 11.15 tot ca. 18.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: nota-overleg met minister Korthals (Justitie) en minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over criminaliteitsbeheersing. De nota richt zich op een aantal tekorten van de strafrechtelijke handhaving(met stenografisch verslag).

Dit nota-overleg wordt rechtstreeks uitgezonden via de draadomroep.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERING

Buitenlandse Zaken: 13.45 tot ca. 14.45 uur Van Someren-Downerzaal

Agenda: gesprek met de heer Biruta, Voorzitter van de Nationale Assemblée van Rwanda.

OPENBARE HOORZITTING

Sociale Zaken en Werkgelegenheid:11.00 tot ca. 18.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: het horen van vertegenwoordigers van organisaties over over het verloop en de afwikkeling van ESF-subsidies (Europees Sociaal Fonds) in relatie tot het zogenoemde rapport-Koning waarin onderzoek is gedaan naar dit onderwerp.

WERKBEZOEKEN

Leden van de vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken brengen op 29 oktober een bezoek aan Euregio (Dinxperlo en Anholt) in het kader van grensoverschrijdende samenwerking. De volgende leden nemen deel aan het bezoek: De Cloe (PvdA), Van der Hoeven (CDA), Pater-van der Meer (CDA), Rietkerk (CDA),
Scheltema-de Nie (D66) en Weekers (VVD).

Leden van de vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat brengen op 29 oktober een bezoek aan de provincie Flevoland. Dit bezoek heeft plaats in het kader van de komst van het goederenvervoer via de Flevolijn/Hanzelijn, waarbij met name het vervoer van gevaarlijke stoffen aan de orde is. De volgende leden nemen deel aan het bezoek: Feenstra (PvdA), Herreburgh (PvdA),
Giskes (D66), Leers (CDA) en Verbugt (VVD).

Leden van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij brengen op 29 oktober een bezoek aan het Bureau Heffingen in Assen. Het Bureau Heffingen voert een groot deel van de wet- en regelgeving op het gebied van mestbeleid uit. De volgende leden nemen deel aan het bezoek: Waalkens (PvdA), Ter Veer (D66), Oplaat (VVD), Vos (VVD), Snijder-Hazelhoff (VVD), Atsma (CDA), Schreijer-Pierik (CDA) en Van der Vlies (SGP).