Gemeente Oostburg


NIEUWSBERICHT

Nieuws en Persberichten

18 oktober 2001

Sport & Vrijetijdsmarkt in Raceland te Breskens

Vrijdag 26 oktober a.s. vindt mede op initiatief van de gemeente Oostburg een Sport & Vrijetijdsmarkt in karting-center Raceland plaats. In deze nieuwste sportvoorziening, die deze dag tevens geopend wordt, presenteren regionale bedrijven hun vrijetijdsproduct aan branchegenoten en aan het publiek.

Toerisme en recreatie zijn voor West Zeeuwsch-Vlaanderen een belangrijke bron van inkomsten en (indirecte) werkgelegenheid. De ontwikkeling van deze sector is dan ook van groot belang voor de regio. Sport en vrijetijdsbesteding zijn hiermee onlosmakelijk verbonden. Meer en betere recreatieve vrijetijdsvoorzieningen (ook all-weather) leiden tot een beter uitgebouwd toeristisch recreatief product, waar zowel de inwoners als de toerist en de recreant vier seizoenen lang van kunnen genieten. De gemeente Oostburg zal haar beleid op dit gebied de komende tijd dan ook intensiveren. Het organiseren van deze markt is een eerste stap in deze richting. Tijdens deze markt, waar tevens diverse demonstraties voor jong en oud worden gegeven, kan eenieder kennis maken met het nieuwe en het huidige aanbod van sport- en vrijetijdsvoorzieningen in de eigen regio. Verschillende sportcentra geven acte de présence. Tevens zijn stands vertegenwoordigd voor mensen met een functiebeperking, waaronder de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten.

De Sport & Vrijetijdsmarkt is doorlopend geopend van 14.00 uur tot 21.30 uur. De toegang voor de markt en deelname aan de bijbehorende activiteiten zijn gratis. De opbrengsten van deze dag komen ten goede aan de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij.


---