Ingezonden persbericht

|----------------------------------------------------------|

| Andersen en PTC kondigen wereldwijde samenwerking aan | |----------------------------------------------------------|

Ondernemingen bieden samen uitgebreid gamma productontwikkelingssoftware aan Brussel (B), 's Hertogenbosch (NL), 26/10/2001

PTC, leverancier van zakelijke internetoplossingen voor de industrie, en Andersen gaan samen oplossingen aanbieden die klanten toelaten nieuwe producten te ontwikkelen via webtechnologie. Daardoor kunnen klanten de time-to-market van hun producten gevoelig verkleinen en de performantie ervan verbeteren. In het kader van het akkoord zal Andersen zijn technologische kennis gebruiken om de Windchill-software van PTC te implementeren bij bedrijven die nood hebben aan een manier om via het internet samen te werken voor de ontwikkeling en het levenscyclusbeheer van producten.

De samenwerking die stoelt op de webtechnologie van PTC op het vlak van Collaborative Product Commerce enerzijds en de kennis van Andersen inzake industrie en productontwikkeling anderzijds, biedt bedrijven de mogelijkheid om:

- de samenwerking, communicatie en coördinatie tussen interne en externe bronnen (ingenieurs, leveranciers en partners) te vergroten;
- interne en externe bronnen op één lijn te brengen rond gezamenlijke doelstellingen en de ontwikkeling van nieuwe producten te laten aansluiten bij de globale ondernemingsstrategie;

- de verantwoordelijkheid over de kwaliteit van gezamenlijke acties te vergroten bij deelnemers aan de productontwikkeling ongeacht hun functie, locatie of onderneming.

Andersen en PTC die reeds langer samenwerken bij bedrijven in de Verenigde Staten, richten zich nu ook op Europa, Zuid-Amerika en Azië. Andersen is daarom lid geworden van PTC's Premier Enterprise Consulting Partner Program. Dat omvat onder andere cross-training voor technisch personeel en gezamenlijke marketing- en salesprogramma's. Andersen zal tijdens de volgende zes maanden een eerste groep consultants opleiden en wil dat aantal uitbreiden tot meer dan 150 consultants over twee jaar.

"Onze ervaringen met de industrie hebben ons geleerd dat een efficiënte productontwikkeling essentieel is voor het succes van een onderneming," meent Paul Shultz, de verantwoordelijke bij Andersen voor de overeenkomst met PTC. "In het kader van het akkoord zullen we niet alleen de samenwerkingsoplossingen van PTC implementeren maar ook de processen die betrekking hebben op de planning, de uitvoering en het beheer van de productontwikkeling, sterk verbeteren." De overeenkomst met PTC maakt deel uit van het geïntegreerde productontwikkelings-aanbod van Andersen dat oplossingen rond planning, uitvoering en organisatie omvat.

" We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking heel wat vruchten zal afwerpen voor onze klanten, PTC en Andersen," aldus Anthony DiBona, executive vice president, Global Business Partner Group van PTC. "De cultuur, marktaanwezigheid en kennis op het vlak van productontwikkeling die Andersen heeft, beantwoorden perfect aan de karakteristieken van PTC." |----------------------------------------------------------|

| END |

|----------------------------------------------------------|

Over Andersen
Andersen is wereldleider op het vlak van professionele diensten. De onderneming biedt geïntegreerde oplossingen die gebaseerd zijn op uitgebreide competenties op het vlak van consultancy, verzekeringen, belastingen,
bedrijfsfinanciën en in sommige landen juridische diensten. Andersen stelt meer dan 85000 mensen tewerk in 84 landen en wordt vaak geciteerd als een van de beste werkgevers ter wereld. Andersen behaalde ook de grootste klantentevredenheid in onafhankelijke onderzoeken. Sinds de stichting van de onderneming in 1913 is zij ononderbroken gegroeid. In 2000 behaalde Andersen een omzet van 8.4 miljard USD. Voor meer informatie, surf naar www.andersen.com.
Over PTC (www.ptc.com)
PTC (Nasdaq: PMTC) ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt softwareoplossingen waarmee fabrikanten superieure producten sneller op de markt kunnen brengen dan hun concurrenten. PTC is 's werelds grootste softwarebedrijf op het vlak van productontwikkeling, met wereldwijd meer dan 30.000 klanten.
Over Windchill, PTC's oplossing voor samenwerking via het internet.
Windchill is een uitgebreide reeks e-business-oplossingen voor Collaborative Product Commerce (CPC). Windchill biedt een volledige oplossing voor levenscyclusbeheer van producten en processen, van concept, ontwikkeling, productie tot verkoop, marketing en dienstverlening. Met Windchill kunnen klanten, partners en leveranciers samenwerken in een webomgeving om vernieuwende producten te creëren, die producten sneller op de markt te brengen te beheren.
Meer info over Windchill-producten:
http://www.ptc.com/products/windchill/index.htm PTC Benelux, Jerome La Fontaine, Sales & Marketing Support, Reitscheweg 7P, 5232 BX 's-Hertogenbosch,, T: + 31 (0)73-6442705, F: + 31 (0)73-6443055, E:
Jlafontaine@ptc.com