Politiebericht Eindhoven e.o. 26-10-2001

1e persbericht 26 oktober 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na vernielen ruiten
Een 24-jarige Eindhovenaar is vrijdag om 0.10 uur op het politiebureau aan de Mathildelaan aangehouden. De man zou een uur eerder bij een woning aan het Hugo de Grootplein twee ruiten vernield hebben. Het zou hier gaan om een familieruzie. Toen de politie op het Hugo de Grootplein kwam was de man al weg. Op (telefonisch) verzoek kwam hij naar het bureau. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boschdijk is vrijdag om 1.20 uur een 29-jarige Eindhovense automobilist bekeurd omdat hij gedronken had. De man blies 0,75 promille. Hij kreeg een boete van fl 410,=.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Op de Aalsterweg zijn vrijdag tussen 7.00 en 8.00 uur 17 (brom) fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Helmond: Overval op benzinestation
Donderdag om 20.05 uur is een pompbediende van een benzinestation aan de Torenstraat overvallen. Een ongeveer 20-jarige man bedreigde de pompbediende met een slagvoorwerp, waarschijnlijk een stuk gereedschap, en dwong hem de geldtas af te geven. Daarmee liep de dader weg, de Waart in. Hoeveel geld er in de tas zat is niet bekend.

Helmond: Boete voor het rijden onder invloed
Een 36-jarige automobilist uit Oirschot heeft vrijdag om 0.05 uur een boete van fl. 410,= gekregen toen hij betrapt werd op het rijden onder invloed van drank. De man reed over de Deurneseweg. Hij blies bijna 0,9 promille.

Helmond: Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij In een woning aan de Paulus Potterlaan is vrijdag om 5.10 uur een hennepkwekerij ontdekt. De politie was ter plaatse gegaan vanwege klachten over wateroverlast. Het water kwam inderdaad door de muur naar buiten. De 37-jarige bewoner vertelde dat de wasmachine lekte en liet de politiemensen binnen. Echter het water kwam niet van de wasmachine, maar van een hennepkwekerij. Er stonden ruim 500 planten. De kwekerij wordt ontmanteld. De wateroverlast ontstond doordat een dompelbak overliep. De kraan is men vergeten dicht te draaien. De stroom was voor de meter afgetapt. Het energiebedrijf is ingelicht. De bewoner is aangehouden.

Son: Koper steelt motor
Een aspirant-koper heeft donderdagavond om 23.15 uur tijdens een proefrit de motor van een 31-jarige man uit Son weggenomen. De eigenaar had zijn motor, een gele Honda met het kenteken MY-09-ZB, te koop gezet. Donderdagavond kwam een belangstellende kijken. Hij mocht, na inlevering van een leren jas, een gsm en een portemonnee met fl 145,= een proefrit maken. Na een kleine rit kwam de proefrijder terug. Hij vroeg of hij een langere rit mocht maken om de versnellingen goed te testen. De eigenaar maakte bezwaar maar de man reed al weg. Hij kwam niet meer terug. In de gsm zat geen sim-kaart. De waarde van de motor ligt rond de fl 17.000,=.

Best: Auto gestolen
Vanaf de J.J. de Vlamstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een groene Audi 80 met het kenteken 89-GX-PK gestolen.

Valkenswaard: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed Een 44-jarige automobilist uit Valkenswaard moest vrijdag om 0.30 uur zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Keersopperweg betrapt was op het rijden onder invloed. Hij blies bijna 1,95 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Man gewond na ontploffing
Een 47-jarige man uit Valkenswaard is vrijdag om 2.55 uur gewond geraakt bij een ontploffing in zijn woning aan de Jeneverbeslaan. Hij is met brandwonden aan zijn arm naar het ziekenhuis gebracht. De mogelijke oorzaak van de ontploffing zijn enkele spuitbusjes haarlak. Deze zaten in een zogenaamd wedding-surprise pakket. Het slachtoffer en zijn vriendin hadden donderdagavond enkele kaarsjes in de woonkamer aangestoken en zijn waarschijnlijk in slaap gevallen. De kaarsjes zijn omgevallen en de vloerbedekking is aan het smeulen gegaan. De doos met huwelijkscadeautjes stond op de vloerbedekking. Waarschijnlijk zijn de spuitbusjes die daar inzaten door de hitte van de smeulende vloerbedekking ontploft. De thermopaneruit van de woning vloog er uit en een binnenmuur raakte ontzet.

Valkenswaard: Inbraken


- Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Bergstraat. Aan de achterzijde van de woning is een raam opengebroken. Er zijn sieraden weggenomen.


- Diezelfde avond werd ook ingebroken in twee woningen aan de Antwerpsebaan. In beide gevallen werd een raam opengebroken. Ook hier zijn sieraden gestolen.

Waalre: Verdachten aangehouden
Vrijdag om 4.05 uur zijn op de Raadhuisstraat twee Eindhovenaren van 32 en 21 jaar oud aangehouden. Zij reden in een auto en gedroegen zich verdacht op een parkeerterrein. Bij controle bleek in hun auto inbrekersgereedschap te liggen. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.