Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 26 oktober 2001
10:16 vrijdag 26 oktober 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur. 0592 36 12 94 of 06 53 23 80 59

Zuidlaren, fietsongeval met letsel
Gisteravond reed een 15-jarige jongen uit de Groeve op zijn fiets over de Stationsweg. Hij reed op het voor de tegenliggers bestemde weggedeelte en kwam daar in botsing met een hem tegemoetkomende 71-jarige fietster uit Zuidlaren. Zij kwam daarbij te vallen waarbij zij haar arm op verschillende plaatsen brak en gezichtsletsel opliep. Zij werd naar het Martiniziekenhuis overgebracht.

Hoogeveen, overstekend meisje aangereden
Gisteravond stak een 7-jarig meisje uit Hoogeveen de Tamboerlaan over ter hoogte van de kruising met de Dahliastraat. Zij werd daarbij aangereden door een 50-jarige automobilist die het plotseling overstekend meisje niet meer kon ontwijken. Het meisje brak door de aanrijding haar been en werd naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

Lieveren, eenzijdig ongeval
Gisteravond reed een 20-jarige man uit Peize met zijn auto over de Noordveldweg. Hij begon daar te slingeren waardoor hij in de slip kwam en tegen een boom botste. Hij werd naar het AZG overgebracht met onbekend letsel.

Meppel, alcomobilist
Vanmorgen omstreeks 04.45 uur reed een 34-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Jan Steenstraat. Hij werd daar gecontroleerd waarna een alcoholpromillage van 1,6 werd vastgesteld. Drie weken geleden werd hij voor een soortgelijk feit bekeurd. Op 21 januari 2002 moet hij voor beide feiten voor de rechter verschijnen.

Erica, winkelinbraak
Werd vannacht ingebroken bij een supermarkt aan de Havenstraat. Er werd een ruit ingegooid waarna men binnen kon komen. Er werd rookwaar en parfums weggenomen. De 57-jarige eigenaar moet vandaag nog inventariseren om erachter te kunnen komen wat nu precies is gestolen en hoe hoog de schade is.

Rolde, inbrekers op heterdaad aangehouden
Werden vannacht twee inbrekers op heterdaad aangehouden toen zij hadden ingebroken in de bibliotheek aan de Zuides. Een 24-jarige en een 22-jarige man, beiden uit Gouda, hadden een ruit geforceerd waarna zij in de bibliotheek terecht kwamen. Beide mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek. Er werden inbrekerswerktuigen in beslag genomen. De 22-jarige man stond gesignaleerd omdat hij was gevlucht uit een penitentiaire inrichting elders in Nederland. Bij de aanhouding werd ook de diensthond ingezet.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe