Gemeente Rotterdam

Johan van der Veekenpenning voor drs. G. Verhagen

Het College van B. en W. heeft besloten drs. G. Verhagen RA te onderscheiden met de Johan van der Veekenpenning. Deze gemeentelijke onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich gedurende een lange periode in een leidinggevende functie verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse economie.

De heer Verhagen heeft een grote rol gespeeld in het Rotterdamse bedrijfsleven. Zo was hij onder andere directeur van Koninklijke Pakhoed NV, directeur van Tanktransport NV. Daarnaast was de heer Verhagen voorzitter, dan wel lid van de Raad van Commissarissen van Volker, Wessels Stevin NV, Verenigde Tankrederij BV, RDM BV, Participatiemaatschappij Mainport Rotterdam, Blauwhoed BV, Delft Instruments NV en Ahoy Rotterdam NV. Ook was hij lid van het bestuur van de Kunsthal Rotterdam.
Wethouder van Dijk overhandigt de Van der Veekenpenning tijdens de receptie die wordt gehouden ter gelegenheid van het afscheid van de heer Verhagen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahoy Rotterdam NV.