Ingezonden persbericht


RADIO 538 EINDELIJK OP VOLLE KRACHT!
Nieuwe zendmast in Hilversum zorgt voor groter bereik 101.2 FM

Hilversum, 26 oktober 2001 - Na bijna tien maanden bouwen is eindelijk de nieuwe zendmast op de KPN toren in Hilversum in gebruik genomen. Deze mast met een sterkere zender verbetert de ontvangst flink en doet het bereik fors toenemen. Naar aanleiding van het zogenaamde 'zero-base' plan van de overheid voor de FM-band moeten diverse zendmasten worden omgebouwd om meer ruimte te creëren voor commerciële radio in Nederland. De mast in Hilversum is één van de eerste projecten die nu afgerond is.

Radio 538 heeft reeds drie jaar geleden aangedrongen op een verhoging van de mast om een beter signaal in de Randstad te bewerkstelligen. Het staatsbedrijf Nozema en de onafhankelijke zenderoperator Broadcast Partners hadden echter problemen over het samen gebruiken van de zendantennes. Deze zijn opgelost en het resultaat mag er zijn. Door de goede aansluiting met de overige frequenties van Radio 538 kan heel west, midden en noord Nederland nu naar de populaire programma's van het station luisteren.

Het nieuwe antennesysteem omvat 40 antennes op een hoogte van bijna 200 meter en gaat ervoor zorgen dat Radio 538 in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, het westelijk deel van Gelderland en het noordelijke deel van Noord-Brabant uitstekend en ongestoord te ontvangen zal zijn (zie bijlage).

Directeur Erik de Zwart: "Vanaf januari zond Radio 538 uit via een noodinstallatie in Diemen en dat was te merken. We hebben de afgelopen maanden veel klachten over de ontvangst gekregen, maar dat is nu allemaal voorbij. De aansluiting met de overige frequenties van Radio 538 in het oosten en zuidwesten is nu zo goed, dat met name de wekkerradio luisteraars en automobilisten in west, midden en noord Nederland kan worden voorzien van kwalitatief hoogstaande FM ontvangst. Het oplossen van de problemen tussen onze zenderexploitant Broadcast Partners en Nozema heeft hier zeker aan bijgedragen".

Radio = 538
Radio 538 is in heel Nederland via de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Zeeland/ Randstad en ver daar buiten: 101.2 FM, Rotterdam/ Den Haag/ Eindhoven/ Arnhem/ Nijmegen/ Utrecht en omgeving: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland/ Den Helder: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM. Meer informatie is te vinden op de internetsite www.radio538.nl.

Noot voor de redactie (