Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 26 oktober 2001

Brandstichting Hillegom (D1) In een slooppand aan de Hoogewerfstraat is gisterenochtend, 25 oktober rond 10.00 uur, brand uitgebroken. Technisch onderzoek van de politie wees uit dat er sprake is geweest van brandstichting, aangezien er geen stroom en gas in het pand aanwezig was.

Val van paard Noordwijkerhout (D1) Gisterenochtend, 25 oktober, is een 14-jarig meisje op de Schulpweg van haar paard gevallen. Het meisje is met nekklachten vervoerd naar het LUMC in Leiden.

Jongens spelen met speelgoedpistool Noordwijk (D1)
Gisterenmiddag, 25 oktober rond 17.15 uur, meldde een getuige bij Politie Hollands Midden dat hij op de Clusiusweg een jongeman had gezien die met een op een vuurwapen lijkend voorwerp een andere jongen bedreigde. Diverse eenheden van politie hebben vervolgens met kogelvrije vesten de directe omgeving afgezocht en zagen twee jongens lopen, die aan de signalementen voldeden. De jongens, een 16-jarige jongen en een 17-jarige jongen uit Noordwijkerhout, verklaarden dat ze met een speelgoedpistool aan het spelen waren en absoluut geen kwaad in de zin hadden. De jongens zijn aangehouden op grond van artikel 285 lid 1 van het wetboek van strafrecht. Het speelgoedpistool zal worden vernietigd.

Aanrijding Hillegom (D1) Een 53-jarige vrouw uit Bennebroek verloor vannacht, 26 oktober rond 00.30 uur, de macht over het stuur van haar auto en botste daarbij tegen de geparkeerde auto van een 47-jarige man uit Hillegom. De 68-jarige passagier van de vrouw uit Bennebroek is ter controle naar het LUMC gebracht, hij klaagde over duizeligheid. De vrouw verklaarde dat ze in slaap gevallen was.

Parkeerovertredingen Katwijk (D2) Donderdagavond 25 oktober heeft de politie toezicht gehouden in het centrum van Katwijk Zee. Er is achtmaal een bekeuring uitgeschreven voor parkeren op het trottoir en vijf bonnen voor andere parkeerovertredingen. Eén bromfietser kreeg een bekeuring voor rijden op het voetpad.

Verdachte inbraak aangehouden Katwijk (D2)
De politie heeft in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 oktober een 26-jarige Katwijker aangehouden op verdenking van inbraak in een horecagelegenheid aan de Koningin Julianalaan. Omwonenden hoorden glasgerinkel en waarschuwde de politie. Net toen de verdachte het pand verliet, kwam de politie ter plaatse en kon hem in de kraag vatten. De Katwijker had geen buit bij zich. Hij is overgebracht naar het politiebureau en wordt vandaag gehoord.

Beroving Leiden (D4) Een 15-jarige jongen uit Oegstgeest is donderdagmiddag 25 oktober rond 16.45 uur beroofd door een viertal jongens. Dit gebeurde op de Wassenaarseweg. De jongen werd tegengehouden en moest zijn zakken leegmaken. Hierop heeft hij zijn geld af moeten staan.

Aanrijding Leiden (D4) Een 9-jarig Leids jongetje heeft donderdagavond 25 oktober rond 18.45 een hersenschudding opgelopen toen hij op de Zijlsingel door een 26-jarige Leidse automobilist werd aangereden. Het jongetje stak plotseling de Zijlsingel over tussen de Oosterdwarsstraat en de Rijnkade. De automobilist kon niet meer op tijd stoppen. Het jongetje is nar het LUMC overgebracht.

Onder invloed op gestolen brommer Leiden (D4) Een 25-jarige Leidenaar is donderdagavond 25 oktober rond 21.15 uur aangehouden op de Haarlemmerstraat. Geconstateerd werd dat hij onder invloed reed op een gestolen brommer De ademanalyse wees een ademalcoholgehalte van 615 ug/l uit. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Hij verklaarde de brommer van iemand geleend te hebben.

Onder invloed Leiden (D4) Een 20-jarige Leidse is in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 oktober rond 04.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen haar rijden op de Lammenschansweg met stadsverlichting. Hierop heeft men haar staande gehouden. Zij bleek gedronken te hebben. De ademanalyse wees 425 ug/l uit. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Verdachte auto-emblemendiefstal aangehouden Alphen a/d Rijn (D5) Woensdagmiddag 24 oktober heeft in de Rigolettohof een oplettende Alphenaar een 13-jarige jongen uit Alphen a/d Rijn in de kraag gevat toen hij deze op heterdaad betrapte bij een poging een auto-embleem van een auto te verwijderen. De man heeft de jongen aan de politie overgedragen. De politie wil graag in contact komen met autobezitters die ongeveer tussen 1 oktober en heden ook hun auto-embleem kwijtgeraakt zijn door diefstal. Zij worden gevraagd aangifte te doen aan het politiebureau te Alphen a/d Rijn. Vooral uit de burchtenbuurt, de paddestoelenbuurt en de omgeving van de Ridderhof zouden meerdere auto's van het embleem ontdaan kunnen zijn. Ook buiten deze buurten kunnen emblemen weggenomen zijn. Ook wil de politie graag informatie over eventuele andere daders die zich met emblemendiefstal bezig houden.

Te veel gedronken Boskoop (D6) Een 23-jarige automobilist uit Boskoop reed vrijdag 26 oktober rond 4.00 uur met te veel alcohol op over de Voorofscheweg. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 690 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal.