Ingezonden persbericht

Nieuwe klanten bevestigen TeleCity's nummer 1-positie in Europa
34 customer wins in Europa sinds bekendmaking nieuwe investering

Amsterdam, 26 oktober 2001 - TeleCity plc (TCY.L), pan-Europees de grootste onafhankelijke leverancier van Internet Data Center diensten, heeft bekendgemaakt dat het tot nu toe gedurende september en oktober 2001 in heel Europa 34 nieuwe klantencontracten heeft weten af te sluiten. Van deze nieuwe contracten komen er 13 op het conto van de Nederlandse vestigingen van TeleCity. Het bedrijf bevestigt daarnaast dat de kapitaalinjectie door bestaande aandeelhouders, die sloot op 10 oktober, meer dan £15,5 miljoen heeft opgeleverd.

De steun van investeerders en het vertrouwen van de klant versterkt de positie van het bedrijf om als partner te fungeren voor het leveren van outsourcing diensten voor bedrijfskritische apparatuur van klanten in belangrijke Europese markten.

"Onze Internet Data Centers bieden een flexibel infrastructuurplatform waarop bedrijven hun serviceaanbod kunnen baseren," zegt Glenn Tookey, lid van de board van TeleCity. "Ons pan-Europese netwerk van optimaal functionerende Data Centers brengt ons in een sterke positie om steeds weer nieuwe, innovatieve services te introduceren die de bedrijfsactiviteiten van onze klanten ondersteunen en die hun kapitaaluitgaven tot een minimum beperken."

TeleCity's sterke positie in de Europese markt wordt onderstreept in een recent rapport van Frost & Sullivan. TeleCity wordt in dit rapport als tweede geplaatst achter Exodus, dat zich onlangs heeft teruggetrokken uit de Europese markt en uitstel van betaling heeft aangevraagd in de VS. De afgelopen weken heeft in de Europese co-locatie markt een aanzienlijke shakeout plaatsgevonden, Guardian IT heeft zich teruggetrokken als hosting bedrijf en CityReach is onder curatele gesteld.

Deze marktontwikkelingen hebben TeleCity stevig aan de top van deze industrie gebracht, die volgens Frost & Sullivan naar alle waarschijnlijkheid substantieel zal gaan groeien: van $275 miljoen in 2000 naar $2,6 miljard in 2007.

Momenteel heeft TeleCity Europa een van de grootste netwerken van onafhankelijke Data Center diensten met faciliteiten op 11 locaties en vier sites op de belangrijkste Engelse Internet-backbone Londen - LINX, Amsterdam
- AMSIX, Manchester - MaNAP en Edinburgh - SCOTIX. De Data Centers van het bedrijf fungeren als marktplaatsen voor Internetcapaciteit en digitale content. Dankzij haar internationale positie is TeleCity zowel aantrekkelijk als een traffic source voor telecom operators, en als aanbieder van flexibele toegang en veilige hosting van Internet-infrastructuren voor ondernemingen. TeleCity Nederland is opgericht in 1999 en heeft sinds die periode een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de groei van TeleCity. Over TeleCity plc
TeleCity is opgericht in 1998. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Londen en vanaf juni 2000 is het genoteerd aan de London Stock Exchange (TCY.L). Tot december 2000 gaf het jaar 2000 een omzet te zien van £14,1 miljoen, een stijging van 318% vergeleken met het jaar ervoor. TeleCity heeft in totaal meer dan 275 mensen in dienst.

Met een netwerk van 11 vestigingen in zakelijke centra verspreid over heel Europa hebben de klanten van TeleCity toegang tot de Internet Data Center diensten in de nabijheid van de belangrijkste Internet Backbones. Voor meer informatie over Telecity: www.telecity.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Sanjay Korteweg
Tel: 020 530 43 39
E-mail: sanjayk@text100.nl

TeleCity BV
Mariska van Beukering
Tel: 020 564 08 72
E-mail: Mariska.vanBeukering@TeleCity.nl