Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-10-2001
Persberichten Eemland noord, 08.45 uur

Autogordel controle

EEMNES Tussen kwart over drie en kwart voor vier donderdagmiddag hield de politie op de Laarderweg een controle op het dragen van de autogordel. Vijftien automobilisten werden gecontroleerd. Allen droegen de gordel.

Controle fietsverlichting

SOEST Op de kruising van de Dalweg met de Beukenlaan hield de politie donderdagavond tussen kwart over acht en negen uur een controle op fietsverlichting. Er werden 30 fietsers staande gehouden. Er werd tot driemaal toe een bekeuring uitgeschreven.

Dronken over busbaan

SOESTERBERG Rond half zeven donderdagavond zagen surveillerende agenten een 75-jarige man uit Hoevelaken over de busbaan op de Slotlaan in Zeist rijden. Vlak voor de afslag van de A28 geven de agenten de man een stopteken; hij reed erg onvast. Uiteindelijk lukt het de man te laten stoppen op de Richelleweg in Soesterberg. Uit de ademanalyse bleek dat de man teveel gedronken had. Hij had een alcoholpromillage van 0.95. De man kreeg een bekeuring ter hoogte van fl. 650,- en een rijverbod van 3 uur.

Toezicht

BAARN Donderdagmiddag hield de politie toezicht op het Stationsplein. Tijdens deze surveillance werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van parkeerverboden, parkeren in blauwe zone, parkeren op trottoir en parkeren binnen 5 meter van een kruising.