Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 08.50 uur
Bromfietsen botsen frontaal

AMERSFOORT - Op donderdagavond vond een aanrijding plaats tussen twee bromfietsen waarbij de twee bestuurders gewond raakten. Een 16-jarige bromfietser uit Amersfoort reed over de Keerkring en ter hoogte van het sportpark haalde hij twee fietsers in. Uit de tegenovergestelde richting kwam echter een 22-jarige bromfietser uit Amersfoort rijden. Mede doordat de 22-jarige de bocht te ruim nam kwamen beide bromfietsers frontaal te botsen. Beide bestuurders raakten gewond en werden vervoerd naar het ziekenhuis.

Mannen vluchten uit auto

AMERSFOORT - Op donderdagavond werden twee mannen in de leeftijd van 22 en 24 jaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen de mannen rijden in een auto over de Koningin Wilhelminalaan. De agenten zagen de mannen met hoge snelheid over de busbaan rijden en zetten de achtervolging in om de auto te controleren. Door de hoge snelheid verloren de agenten de auto uit het zicht en troffen even later de auto zonder inzittenden aan. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld en op de Stationsstraat werden de mannen gezien en aangehouden. De mannen werden ingesloten voor verhoor. Het is niet bekend waarom de mannen, afkomstig uit Asch en Woudenberg, voor de politie vluchtten.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT - Op donderdagmiddag werd van twee tot vier uur een autogordelcontrole gehouden op de Ringweg Randenbroek. In totaal kregen 22 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.

Dreigen met mes, jongens aangehouden

AMERSFOORT - Op donderdagavond werden drie jongens in de leeftijd van 18, 21 en 23 jaar aangehouden nadat ze een jongen hadden bedreigd met een mes.

Een 16-jarige jongen stond op de Van Randwijcklaan en kreeg vermoedelijk ruzie met de drie jongens waarbij een van de jongens een mes tevoorschijn waarna het drietal hard wegrende. Een onderzoek werd ingesteld en op de Magelhaenstraat werden de jongens aangehouden. Bij geen van hen werd een mes aangetroffen. Na verhoor konden de jongens het bureau weer verlaten. Het vermoeden bestaat dat de jongens ruzie kregen over een meningsverschil die al eerder had plaatsgevonden.