Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 26-10-2001 persbericht district Sittard (JvK)

Sittard, aangehouden tweetal ook in Duitsland aktief

De politie van district Sittard heeft op 19 september 2001 twee mannen aangehouden die naast een reeks van strafbare feiten in Nederland, ook verdacht worden van een serie inbraken in Duitsland. Duitsland heeft de uitlevering van het tweetal gevraagd.

De twee aangehouden mannen zijn een 21-jarige man uit Geleen en een 22 jarige man uit Einighausen. Ze werden op 19 september op heterdaad betrapt bij een woninginbraak in het Mauritspark in Geleen. Ze sloegen op de vlucht in een gestolen Opel Kadett. Na een korte achtervolging werden ze klemgereden op de Hemelsley. De inbrekers renden vervolgens weg. De man uit Geleen werd korte tijd later aangetroffen liggend in het struikgewas van de Jeroen Boschstraat. Nog diezelfde avond werd ook de tweede man aangehouden. Hij reed over de Veermanstraat in Geleen in een bestelbusje waarin gestolen spullen lagen. De politie verdenkt de twee van tenminste twee inbraken, zeker 7 autodiefstallen (allemaal Opel Kadett) en een openlijke geweldpleging op zaterdag 11 augustus op de Bornerweg in Obbicht. Hierbij werd een personenauto klemgereden en een van de inzittenden uit de auto getrokken en mishandeld.
De twee zijn na hun voorgeleiding bij de officier van justitie in bewaring gesteld.

Ook de politie in de Duitse grensstreek heeft belangstelling voor het tweetal en heeft aanwijzingen dat beiden verantwoordelijk zijn voor een reeks van inbraken. Ook heeft de Duitse politie meerdere malen in het district Sittard gestolen Opel Kadett personenautos aangetroffen in de buurt waar de inbraken plaatsvonden. De Duitse politie heeft om uitlevering gevraagd.

Teneinde het onderzoek niet te belemmeren werd niet eerder over deze aanhouding bericht.