Gemeente Weert

7 maart 2001
KUNSTPRIJS 2001 VAN DE EUREGIO RIJN-MAAS-NOORD

De Euregio Rijn-Maas-Noord heeft een Kunstprijs ingesteld. Voor de eerste keer is die uitgereikt in 1996. Gezien de positieve uitstraling van het eerste kunstproject heeft de Euregio besloten in 2001 voor de tweede maal een Kunstprijs toe te kennen. In tegenstelling tot 1996 wordt deze keer niet uitgegaan van een bepaald thema. Wel is de Kunstprijs gericht op beroepsmatig werkende kunstenaars binnen de discipline schilderen.

De prijs bestaat uit een bedrag van 5.000 Euro. Een jury beoordeelt de ingezonden werken en bepaalt wie de prijs krijgt. Uit de ingeleverde werken van de deelnemers wordt een expositie samengesteld die in de periode van 27 oktober t/m 18 november 2001 in het Kunstcollege in Weert te zien is. De prijs wordt op 27 oktober om 15.00 uur tijdens de opening van de expositie uitgereikt. Aansluitend is de expositie in de Städtische Galerie/Werner-Jaeger-Halle in Nettetal te zien. Bij de expositie verschijnt een catalogus.

Voorwaarden voor deelname
Wie in aanmerking wil komen voor deelname, dient woonachtig te zijn in de Euregio Rijn-Maas-Noord, of er een atelier te hebben. Iedere deelnemer wordt gevraagd het volgende in te leveren: · fotos van maximaal 3 werken die men voor deelname beschikbaar heeft, met vermelding van formaat;
· een curriculum vitae met vermelding van bijzonderheden op het artistieke vlak (studies, exposities, prijzen) en documentatie van overig werk.
De fotos en cv moeten uiterlijk 31 maart 2001 ingeleverd worden bij: het Kunstcollege Weert, Collegeplein 5, 6001 HN Weert of Kultuuramt der Stadt Nettetal, Werner-Jaeger-Halle, An den Sportplätzen 7, D-41334 Nettetal-Lobberich.

Folder
Er is een uitgebreide folder met de verdere voorwaarden beschikbaar die aan kunstenaars in het werkgebied van de Euregio Rijn-Maas-Noord wordt gezonden. Geïnteresseerden kunnen deze folder ook afhalen in het Infocentrum in de hal van het Weerter stadhuis.

Euregio
De in 1978 opgerichte Euregio Rijn-Maas-Noord is een vrijwillig samenwerkingsverband van gemeenten, gewesten en Kamers van Koophandel en Fabrieken in het Nederlands-Duitse grensgebied tussen Rijn en Maas. Aan Nederlandse zijde beslaat de Euregio het gebied van Noord- en Midden-Limburg, met o.a. de steden Roermond, Venlo, Venray en Weert. Het Duitse deel van de euregio omvat de steden Krefeld en Mönchengladbach en de Kreise Kleve (het zuidelijk deel), Neuss en Viersen. De euregio wil eraan bijdragen de bestaande belemmeringen aan de grens op te heffen en de mensen in het gebied rond de beide rivieren tot elkaar te brengen.