Gemeente Den Helder

Al aan het winter snoeien in uw tuin?

betreft: Doe dan mee met de snoei-actieweken! week: week 42

De winter is in aantocht. De bladeren vallen van de bomen. Tuinen worden spoedig winterklaar gemaakt. Voor veel tuinbezitters betekent dat een extra slijtageslag voor de snoeischaar. Het snoei-afval is vaak teveel om in de groene rolemmer af te voeren. Gelukkig zijn er nog meer manieren om uw snoeiafval kwijt te raken. Aanbieden tijdens de snoei-actieweken heeft echter een meerwaarde.

snoeiafval blijft in Den Helder Snoeiafval kunt u altijd gratis laten ophalen door de Milieudienst. Maar dan gaat het mee met het grofvuil richting de afvalcentrale in Alkmaar. Het snoeiafval wordt wel gescheiden, maar komt niet meer terug naar Den Helder. Tijdens de snoei-actieweken zamelt een speciale kraakwagen uw snoeiafval in. Al het hout wordt in Den Helder versnipperd en gebruikt voor onkruidbestrijding en voor het onderhoud van de bospaden in onder andere de Donkere Duinen. Snoeiafval inleveren tijdens de snoei-actieweken betekent dus een directe bijdrage aan goed onderhoud van het openbaar groen.

Doe dus mee! De snoei-actieweken duren van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 16 november.

afspraakje? Het snoei-afval wordt op afspraak opgehaald. U kunt hiervoor van maandag 22 oktober tot en met vrijdag 9 november bellen met de Grofvuillijn: tel. (0223) 671770, op werkdagen van 08.00 tot 12.00 uur. Ook tijdens de snoei-actie moet u het snoei-afval netjes aanbieden: niet langer dan 1,25 meter en gebundeld. Aangeleverde takken mogen niet dikker zijn dan 12 centimeter. Takken dikker dan 12 centimeter vallen onder de zogenaamde ';stronken-regeling';.

zelf wegbrengen Overigens kunt u altijd uw snoei-afval (gebundeld) zelf wegbrengen naar het Inleverperron aan de Schootenweg 1 (op werkdagen van 07.30 tot 10.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur; op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur). Stronken kunt u tegen betaling kwijt bij het Inleverperron op werkdagen van 07.30 tot 11.45 uur en van 13.00 tot 15.00 uur.

laaste verandering: oktober 18, 2001