Digitale Gemeente Houten

Houten ligt op schema met invoering Euro

maandag 29 oktober 2001 - Bron: Gemeente Houten

De gemeente Houten ligt op schema met de invoering van de euro. Daarmee behoort Houten tot de groep van 50% van de gemeenten die redelijk tot goed op schema ligt. Dit is de conclusie van een onderzoek dat in september 2001 is gehouden in opdracht van de ministeries van Financiën, Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Sociale zaken scoort goed
Uit het gemeentebrede onderzoek is gebleken dat Houten, gemeten aan de normplanning, behoort tot de groep van ongeveer 50% van de gemeenten die redelijk of goed op schema ligt. De voortgang van het europroject is vergeleken met die van vorig jaar en met de gemiddelde resultaten van qua omvang vergelijkbare gemeenten. Voor de sociale diensten geldt een speciale euro-monitor. De Houtense sociale dienst kreeg bij de beoordeling de hoogste score goed.

Achterstand ruimschoots ingehaald
Met deze positieve uitslag heeft de gemeente Houten haar aanvankelijke achterstand in de uitvoering van het europroject ruimschoots ingehaald. Die achterstand ontstond als gevolg van personeelstekort. Voor het college van burgemeester en wethouders was dit aanleiding om een planning te laten opstellen waarbij het uitgangspunt was dat Houten op 1 oktober 2001 op schema moest liggen. Dit is gelukt dankzij de grote inzet van de betrokken medewerk(st)ers van de gemeente.

De gemeente heeft de voorbereidingen voor de overgang van de gulden naar de euro grotendeels afgerond. Alle geautomatiseerde systemen van de gemeente zijn getest. De problemen die uit de testen aan het licht kwamen, worden nu opgelost. Ook zijn alle gemeentelijke verordeningen en regels aangepast aan de invoering van de euro.

De gemeente gebruikt vanaf medio 2001 reeds de euro in raadsvoorstellen, rapportages, brieven en facturen. Het komende kwartaal gaat veel aandacht uit naar de instructie en training van baliepersoneel.

Met al deze inspanningen hoopt de gemeente Houten op een soepele overgang naar de euro en te kunnen voorzien in adequate dienstverlening aan het publiek.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).