Politiebericht Friesland: Friesland 29-10-2001
Politieberichten van 29/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Tytsjerk: ongeval met drank
Maandag omstreeks 04.50 uur vond op de Buorren onder Tytsjerk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto raakte als gevolg van een te hoge snelheid en alcoholgebruik de macht over het stuur kwijt. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Tytsjerk ramde enkele boompjes en kwam vervolgens in een tuin tot stilstand. De bestuurder, die niet gewond raakte, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 480 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren opgelegd.

Dongjum: diefstal auto
Maandag tussen 02.00 en 06.00 uur werd vanaf de openbare weg, de Van Goslingastraat, een personenauto, merk Ford Escort, kleur blauw, voorzien van het kenteken XJ-11-VG, gestolen. De eigenaresse, een 45-jarige inwoonster van Dongjum, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: vernieling
Afgelopen zaterdag werden op een terrein aan de Karst de Jonweg vernielingen gepleegd. Van de aldaar staande graafmachines werden de ruiten (8) ingegooid, 2 ruitenwissers en 2 spiegels vernield. Ook een stroomverdelingskast van een lier werd vernield. De goederen waren eigendom van een bedrijf uit Zwaag. Het schadebedrag is niet bekend. De uitvoerder, een 24-jarige inwoner van Groningen, heeft namens het bedrijf aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 02.55 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Amsterdam, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 340 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 2 uren.

Drachten: aanrijding licht gewonde
Maandag omstreeks 07.55 uur fietste een 13-jarige jongen uit Drachten over het fietspad tussen de Drait en de Trisken. Ter hoogte van het bruggetje over de Drait haalde hij een voor hem fietsend groepje in. Hij zag daarbij een fietser, een 51-jarige inwoner van Drachten, die uit tegenovergestelde richting naderde over het hoofd. Een frontale aanrijding was het gevolg. De 51-jarige man werd licht gewond(klaagde over pijn aan het strottenhoofd) overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Na behandeling in het ziekenhuis kon de man weer naar huis.

Bolsward: diefstal auto
Maandag tussen 01.00 en 08.00 uur werd vanaf de Looiersbuurt een personenauto, merk Opel Kadett, kleur zwart, voorzien van het kenteken YS-18-ZN, weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Bolsward, heeft aangifte gedaan.

Eastermar: inbraak kantoor
Afgelopen weekend werd ingebroken in een kantoor aan de E.M. Beimastrjitte. Naast de toegangsdeur werd een houten doorgeefluik vernield. Het gehele kantoor werd doorzocht. Uit het kantoor werd een honderd gulden aan muntgeld weggenomen. De braakschade bedroeg ongeveer f 300.- Een medeweker van het kantoor, een 48-jarige inwoner van Garyp, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: diefstal auto
Tussen afgelopen donderdag en zaterdag werd vanaf een bedrijfsterrein van een garage aan de Tinweg een gloednieuwe Ford Focus 1800 Tdci, kleur zwart weggenomen. Voor deze personenauto was nog geen kenteken afgegeven. In de nacht van 25 op 26 oktober werd vanaf het terrein ook een Ford Focus, voorzien van het kenteken 48-DS-PZ gestolen. De diefstallen werden pas afgelopen zaterdag ontdekt. Een medeweker van het bedrijf, een 49-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272