ELECTRONIC COMMERCE PLATFORMNL

Praktische Checklist voor elektronisch zakendoen gereed

Persuitnodiging

Praktische Checklist voor elektronisch zakendoen gereed

Het onderwerp vertrouwen bij elektronisch zakendoen is actueler dan ooit. Vanuit verschillende hoeken wordt er, zowel op nationaal als op internationaal niveau, gewerkt aan het vergroten van vertrouwen in elektronisch zakendoen.

In Nederland wordt op 30 oktober aanstaande de definitieve Model Gegedragscode voor Elektronisch Zakendoen geïntroduceerd. Deze Model Gedragscode biedt een praktische checklist voor bedrijven om het onderling vertrouwen bij het elektronisch zakendoen te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het beoordelen van contracten, algemene voorwaarden, reglementen etc. Deze kunnen veelal niet 1 op 1 overgenomen worden vanuit het 'offline' zakendoen. Uiteraard zijn de laatste inzichten en nieuwe regelgeving op dit gebied verwerkt in de gedragscode.

De Modelgedragscode is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband van overheid en bedrijfsleven (. o.a. zie onderstaand) en wordt door beiden erkend als zelfreguleringinstrument ter bevordering van het vertrouwd elektronisch zakendoen.

Bij bedrijven bestaat een grote behoefte aan overzicht van de te nemen stappen en maatregelen bij het inrichten van elektronisch zakendoen. De huidige versie van de Model Gedragscode wordt danook al veelvuldig gebruikt. Verwacht wordt dat branches, bedrijven en adviseurs op grote schaal deze definitieve versie zullen gaan toepassen bij de invulling van hun branche- of bedrijfsspecifieke gedragscode.

Bent u geïnteresseerd in elektronisch zakendoen en wilt u bij deze primeur aanwezig zijn?
Op 30 oktober bent u welkom op het seminar Vertrouwen in Elektronisch zakendoen- Gedragscodes en Zelfregulering (vanaf 12.45 uur, bij VNO-NCW te Den Haag). Naast toelichting van deze Modelgedragscode door onder andere het Ministerie van Economische Zaken zal vanuit de Europese Commissie een bijdrage geleverd worden door Mw. Veronique Arnauld, Head of Unit for 'Policy analysis, e-commerce and international issues'.

Veelal is een apart interview met een of meer sprekers te organiseren. Gelieve dergelijke wensen vooraf aan ons kenbaar te maken, telefonisch of via de bon onderaan dit bericht!

. onder andere
Arthur Andersen, Consumentenbond, DMSA, IBM, Landwell Advocaten en Notarissen, , Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Justitie, Nederland ict, nlip, Rabobank, Shell, thuiswinel.org, Universiteit Leiden, Verbond van verzekeraars, VNO-NCW.

Informatie voor de redactie:
Joyce Roel, hoofd Communicatie & PR ECP.NL, joyce.roel@ecp.nl, tel. (070) 419 03 09

Electronic Commerce Platform Nederland (ECP.NL) ECP.NL is een samenwerkingsverband van ongeveer 200 partijen met als gezamenlijk doel: de versnelde en gecoördineerde invoering van elektronisch zakendoen in Nederland. Elektronisch zakendoen wordt benaderd als strategisch ingrijpende ontwikkeling voor de Nederlandse economie en concurrentiekracht. ECP.NL geeft voorlichting en initieert en regisseert projecten en werkgroepen op het gebied van vertrouwen, technieken en standaarden, onderwijs en onderzoek en actuele nationale thema.s. ECP.NL onderhoudt tevens contacten en wisselt kennis uit met internationale organisaties als de Verenigde Naties, de OESO en de Europese Commissie.

Overgoo 11
Postbus 262
2260 AG, Leidschendam,
tel. 070 4190 309
fax o70 4190 650
www.ecp.nl

ANTWOORDFORMULIER

---
VERTROUWEN IN ELEKTRONISCH ZAKENDOEN'
Gedragscodes en Zelfregulering

Dinsdag 30 oktober 2001, grote zaal VNO-NCW te Den Haag.

Uitnodiging exclusief voor journalisten


0 Ik kom 30 oktober aanstaande

0 Graag zou ik een interview afnemen
met...................................(naam spreker(s))
0 Ik kom niet, maar wil achteraf graag de Modelgedragscode toegestuurd krijgen

0 Ik wil graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom elektronisch zakendoen

Naam
Redactie
Telefoon
Fax
E-mail

U kunt bovenstaande lijst invullen en t.a.v. Joyce Roel faxen aan: (070) 419 06 50
Faxt u dan ook een copie van uw perskaart en/of visitekaartje mee! Of bovenstaande lijst overnemen in een mailtje, aanpassen aan uw voorkeuren en remailen aan: joyce.roel@ecp.nl

PROGRAMMA

---
'VERTROUWEN IN ELEKTRONISCH ZAKENDOEN'
Gedragscodes en Zelfregulering

Dinsdag 30 oktober 2001, grote zaal VNO-NCW te Den Haag.

12.45 uur       Ontvangst 

13.00 uur Welkom door de dagvoorzitter prof. dr. Rob van Esch, hoogleraar Papierloze Gegevensuitwisseling Universiteit Leiden/Rabobank

13.10 uur Opening door mr Arie van Bellen, directeur ECP.NL

13.30 uur Overhandiging nieuwe versie Model Gedragscode Elektronisch Zakendoen aan:
Mr Jan Deelstra, clusterleider ICT & Randvoorwaarden van het Ministerie van Economische Zaken

14.00 uur Toelichting op de nieuwe versie van Model Gedragscode Elektronisch Zakendoen
Prof. mr. drs. Kees Stuurman, hoogleraar Normering ICT KUB, Partner Landwell Advocaten en Notarissen

14.45 uur Pauze

15.15 uur Het gebruik van de Code in de praktijk Dhr. Henk Zwinkels, manager Florecom

15.45 uur Het belang van zelfregulering voor Europa Mevr. Véronique Arnault, Head of Unit for .Policy analysis, e-commerce and international issues., Directorate on Consumer issues, Directorate general for Health and Consumer Protection

16.15 uur Discussie en gelegenheid tot vragen stellen

17.00 uur Sluiting, borrel


19 okt 01 13:56