Gemeente Tilburg

30-10-2001
Collegeonderhandelingen van start
CDA, PvdA en GroenLinks bespreken voortzetting politieke samenwerking

CDA-fractieleider Hans Janssen heeft als voorzitter van de grootste fractie in de gemeenteraad van Tilburg de fracties van PvdA en GroenLinks uitgenodigd voor overleg over nieuwe coalitievorming op woensdag 31 oktober 2001. Aanleiding voor dit overleg is de vertrouwensbreuk met de VVD-wethouders in het Tilburgse college van B&W.

Het CDA heeft burgemeester Johan Stekelenburg gevraagd als onafhankelijk voorzitter van het overleg. Het CDA heeft de intentie om voor de resterende raadsperiode tot maart 2002 te komen tot een college van CDA, PvdA en GroenLinks dat bestaat uit de huidige vijf wethouders van deze raadsfracties. Belangrijkste bespreekpunt is de herverdeling van portefeuilles. Het CDA zal de beide coalitiepartners voorstellen vast te houden aan het Algemeen Beleidsprogramma voor de periode 1999-2002 zoals dat in april 1999 door de raad is vastgesteld.

Uitgangspunt van de CDA-fractie is om vóór het weekend tot afspraken te komen, ten einde snel met een daadkrachtig bestuur aan de slag te kunnen. Het CDA acht dit de beste manier om de bestuurlijke en politieke schade van de coalitiebreuk zo beperkt mogelijk te houden.