Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Niet zomaar een oplegger

30-10-2001
Een paar maanden geleden werd de NCFS benaderd door Internationaal Transportbedrijf Soyer-Aalbers te Aalten. Het transportbedrijf rijdt met grote opleggers door Nederland en Europa. Onlangs is er een vijfde truck aan het wagenpark toegevoegd. En die oplegger was aan de buitenkant nog helemaal wit. Jean Paul Soyer vroeg zich af, of het een idee zou zijn, om deze oplegger te laten beletteren voor de NCFS. En dat was natuurlijk een grandioos idee!!! In goed onderling overleg werd de tekst opgesteld die op de 14 meter lange oplegger moest verschijnen, aan twee zijden natuurlijk en ook nog eens op de achterkant. En een levensgroot logo!

Niet zomaar een oplegger...

Op 25 september was het zover: de directeur van de NCFS mocht de oplegger in Aalten, pal aan de Duitse grens, komen onthullen, samen met alle (klein-)kinderen van de familie Soyer-Aalbers. Een grote lap landbouwplastic hing over de oplegger heen... bij de onthulling werd de oplegger een goede reis, veel lading en een behouden terugreis toegewenst. Het hele wagenpark reed daarna een ereronde, met de "CF-oplegger" voorop. Dat was beslist indrukwekkend.

De familie Soyer-Aalbers weet wat CF is. Eén van de kleinkinderen lijdt er aan. De chauffeur, tevens de vader van het kind met CF, zal waar dan ook tekst en uitleg geven over CF, wanneer hij op zijn bijzondere wagen aangesproken wordt. En dat gebeurt regelmatig, hebben wij inmiddels vernomen.
Op de cabine van iedere oplegger prijkt het familiewapen van deze bijzondere familie. Daarbij staat: it's a family affair. Dat geldt maar al te zeer voor CF natuurlijk. Het is daarom, dat wij deze familie, dit bedrijf zo heel hartelijk willen bedanken. Ook de firma die een groot deel van de belettering heeft gesponsord, Sharpline, danken wij heel hartelijk. We hopen dat deze blikvanger ervoor zal zorgen, dat CF nog meer bekendheid krijgt en dat belangstellenden deze website zullen bezoeken en giften over zullen maken. Want echt, dat valt allemaal op die oplegger te lezen...

Mocht u nog andere "lege" opleggers weten, dan kunnen die natuurlijk benaderd worden met de vraag dit initiatief te volgen. En mocht u "onze" oplegger" tegenkomen, zwaai dan even!

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl

Geregistreerd bij het Centraal Bureau Fondsenwerving