Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


VWS-organisatie beter gestroomlijnd

De ambtelijke leiding van VWS wil per 1 januari 2002 de werkgebieden van het ministerie opnieuw ordenen. Hiermee treedt een verschuiving op in de portefeuilles van de drie directeuren-generaal. Met de herordening hoopt het ministerie beter te kunnen aansluiten bij ontwikkelingen in de toekomst.

In de notitie Versterking van de organisatie en sturing van VWS beschrijft de ambtelijke leiding hoe de drie themagebieden en dus de portefeuilles van de directeuren-generaal eruit gaan zien:

volksgezondheid, met als hoofdthemas gezondheidsbevordering en bescherming, preventie, veiligheid, risicomanagement en innovatie (DG Volksgezondheid);

gezondheidszorg, met cure, care en GGZ, inclusief financiering, sturing, modernisering en stelsel (DG Zorg);

sociale infrastructuur, met welzijn, jeugdbeleid en sport, maar ook aandacht voor het samenspel tussen de sectoren gezondheidszorg, gezondheidsbevordering, onderwijs, volkshuisvesting en grotestedenbeleid (DG Welzijn en Sport).

De verdere stroomlijning is geen reorganisatie. De bestaande directies blijven in stand. Op termijn zijn beperkte aanpassingen in de organisatie niet uit te sluiten.