Ingezonden persbericht


EMC introduceert reeks oplossingen voor eenvoudig, geautomatiseerd beheer van heterogene omgevingen

Nieuwe middleware en softwaretoepassingen automatiseren het beheer van servers, netwerken en opslagsystemen van verscheidene leveranciers

Londen, 30 oktober 2001 ? EMC heeft vandaag formeel haar AutoIS? (Automated Information Storage) strategie bekendgemaakt en tegelijkertijd een breed scala aan nieuwe software voor opslagbeheer geïntroduceerd. EMC luidt hiermee de volgende fase in op het gebied van automatisering, vereenvoudiging en openheid van heterogene opslaginfrastructuren. EMC is gestart met het leveren van belangrijke en fundamentele elementen van haar AutoIS strategie, waaronder krachtige beheerapplicaties die samenwerken in een heterogene omgeving, evenals de middleware die nodig is om hardware- en softwarecomponenten van verscheidene leveranciers naadloos te kunnen beheren.

De aangekondigde softwareproducten bestaan uit:
EMC ControlCenter?/Open Edition (ECC/Open Edition) ECC/Open Edition stelt bedrijven in staat om één uniforme architectuur te implementeren die het mogelijk maakt om zicht te houden op alle opslagmiddelen van EMC en andere leveranciers, en die het pad effent voor nieuwe krachtige applicaties voor monitoring en beheer. De kernapplicaties van ECC/Open Edition zijn
ECC Replication Manager en ECC StorageScope. Door bovendien gebruik te maken van de nieuwe EMC WideSky opslag middleware stelt ECC/Open Edition bedrijven in staat om hun ICT-middelen van verscheidene leveranciers te controleren. Alle ECC/Open Edition applicaties delen een geavanceerde, centrale opslagplaats en kennen een gemeenschappelijke set van diensten.

WideSky?
EMC WideSky is de eerste middleware-technologie voor het beheer van complexe en heterogene opslaginfrastructuren. Hiermee is een nieuwe generatie van geïntegreerde opslag management applicaties beschikbaar waarbij gedetailleerde kennis van de onderliggende componenten niet nodig is. WideSky is in staat om een onderliggende complexe omgeving van opslagsystemen, netwerkapparaten en middelen voor hostopslag van verscheidene leveranciers te maskeren door middel van een nieuw en uniform toegangsmechanisme. EMC en haar partners kunnen met behulp van WideSky krachtige, geïntegreerde applicaties ontwikkelen, waarmee bedrijven hun gehele heterogene opslagomgeving kunnen beheren.

EMC ControlCenter Replication Manager?
EMC ControlCenter Replication Manager (ECC Replication Manager) automatiseert de procedures voor datareplicatie in complexe, heterogene omgevingen. De oplossing zorgt voor een drastische vereenvoudiging van arbeidsintensieve procedures zoals gegevensherstel, -hergebruik en -beheer. ECC Replication Manager werkt samen met de TimeFinder en CLARiiON SnapView replicatietechnologieën van EMC en zal in de toekomst worden geïntegreerd met replicatieoplossingen van derden. Integratie met WideSky zorgt ervoor dat
ECC Replication Manager samenwerkt met systemen van diverse leveranciers evenals met alle gerenommeerde backup applicaties. De oplossing biedt gebruikers een gebruiksvriendelijk Java-gebaseerd management console, dat vanaf een PC of een veilige Internet-verbinding kan worden bediend.

EMC ControlCenter StorageScope?
EMC Enterprise Control Center StorageScope (ECC StorageScope) is een open toepassing die automatisch gegevens van alle opslagelementen in een onderneming verzamelt, analyseert en rapporteert. ECC StorageScope produceert gedetailleerde rapporten - zowel real-time als historisch - over opslagallocatie, -gebruik en -configuratie. ECC StorageScope is onderdeel van ECC/Open Edition en maakt gebruik van de nieuwe EMC WideSky middleware waardoor een brede en diepe ondersteuning mogelijk is van heterogene opslagsystemen, netwerken en host opslag middelen. De huidige versie van ECC StorageScope ondersteunt onder meer de volgende opslagsystemen: EMC Symmetrix, EMC CLARiiON (en Dell/EMC FC Series), Compaq, EMC Celerra en Network Appliance. Toekomstige versies van de oplossing zullen ook HDS, HP, SUN en IBM opslag arrays ondersteunen.

Begin van reeks van productintroducties
ICT-omgevingen resulteert bij veel bedrijven in een onnodig groeiplafond. Het doel van de AutoIS strategie is om klanten te helpen deze barrière te verwijderen door het verminderen van de complexiteit, verlagen van de beheerkosten en automatiseren van talloze arbeidsintensieve en inefficiënte processen. De huidige aankondiging markeert het begin van een belangrijke reeks van productintroducties. Het aandeel van onze investeringen in software research & development zal onder de AutoIS strategie worden aangewend om de heterogene omgevingen van onze klanten te vereenvoudigen."

Jim Rothnie, Senior Vice President en Chief Technology Officer van EMC: "EMC bouwt aan een wereld waarin haar klanten praktisch al hun bedrijfsservers, -netwerken en -opslagsystemen kunnen verbinden, centraal beheren en nauw integreren met de belangrijkste applicaties. AutoIS levert het fundament voor deze wereld van openheid

en heeft het vermogen om zelfs de grootste en meest complexe opslaginfrastructuren ter wereld te vereenvoudigen en te automatiseren."

De software die EMC uitbrengt onder de AutoIS strategie ondersteunt een brede reeks van netwerkapparaten, host opslagmiddelen van verscheidene leveranciers evenals opslagsystemen van EMC, Compaq, Dell, HDS, Hewlett Packard, SUN, IBM en Network Appliance.

Marktaandeel
EMC stond in 1994 aan de wieg van de markt voor opslagbeheer software en heeft haar voorsprong op de concurrentie behouden als het gaat om de breedte en de diepte van haar software-aanbod. Als een van de grootste softwarebedrijven ter wereld heeft EMC haar leidende positie op het gebied van software voor opslagbeheer uitgebouwd tot een marktaandeel van 25,5 procent. De gegevens van Gartner Dataquest laten verder zien dat EMC ruim negen procent voorligt op haar naaste concurrent.

Over EMC
EMC is wereldmarktleider op het gebied van systemen voor informatieopslag alsmede de bijbehorende software, netwerken en diensten. Het bedrijf levert de informatie-infrastructuur die een verbonden wereld mogelijk maakt. Informatie over producten en diensten van EMC is te vinden op http://www.EMC.com.