Grontmij NV



30-10-2001 - Logistiek centrum in Tsjechië

Grontmij realiseert in een groot aantal Europese landen logistieke centra. Ze is onder meer betrokken bij Malpensa Logistic Parc (Italië), Rozalia Park (Boedapest) en Tulipan Park Logistic Centre (Tsjechië). In samenwerking met lokale partners ondersteunt Grontmij haar klanten op financieel en juridisch gebied en ontwikkelt ze logistieke concepten. Eén goed voorbeeld van zon logistiek concept is Tulipan Park Logistic Centre, waar ondernemingen direct toegang kunnen krijgen op het bestaande railnetwerk.

Grontmij Real Estate International heeft in de omgeving van Praag grond aangekocht voor de realisatie van Tulipan Park Logistic Centre. Deze locatie heeft een goede verbinding met de ringweg van Praag en twee snelwegen naar de steden Plzen en Kladno. Nog belangrijker is dat het een perfecte verbinding heeft naar de toekomstige snelweg tussen Duitsland en Praag.

Maersk
Het eerste warehouse voor de Scandinavische transportonderneming Maersk, dat een omvang heeft van zon 10.000 m², levert Grontmij dit jaar nog op. Maersk krijgt vanuit het eigen warehouse directe aansluiting op het bestaande railnet. Landenmanager Ernst Sweens werkt hierin samen met samen met John Habets (contractmanager) en Aad Kleij (technisch directeur) van Grontmij Vastgoed Contracting, die verantwoordelijk zijn voor de daadwerkelijke realisatie van Tulipan Park Logistic Centre. Ter plaatse wordt Grontmij bijgestaan door lokale partners.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van Grontmij Real Estate International in Tsjechië?
Stuur dan een e-mail naar Ernst Sweens, landenmanager Tsjechië.


---