Ingezonden persbericht

Internetsite www.denationalevoorleesdag.nl online

, 30-10-2001 -- Vanaf eind oktober is de internetsite www.denationalevoorleesdag.nl online. De internetsite is een initiatief van Stichting Lezen. Zij brengen hiermee leerkrachten, bibliotheekmedewerkers, ouders en pers ten alle tijden op de hoogte van ontwikkelingen en gebeurtenissen rond De Nationale Voorleesdag. Op de internetsite worden onder andere voorleestips, onderzoeken, feiten en cijfers vermeld. Ook vinden ieder jaar op De Nationale Voorleesdag, Het Nationale Voorleesontbijt en De Nationale Voorleeswedstrijd plaats.

Onlangs hebben circa 4.000 basisscholen het lespakket ontvangen om deel te nemen aan de voorronden van De negende Nationale Voorleeswedstrijd. Het pakket biedt de basisscholen tips om voor 1 december 2001 een schoolwedstrijd te organiseren voor kinderen uit groep 7 of 8 van de basisschool. De winnaar of winnares van elke deelnemende school ontvangt een oorkonde en wordt uitgenodigd om mee te doen aan één van de kwart- of halve finales, die in de periode van januari tot en met maart 2002 plaatsvinden. In april worden de twaalf provinciale finales gehouden. De landelijke finale vindt plaats tijdens De Nationale Voorleesdag op woensdag 15 mei 2002 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

Tijdens Het Nationale Voorleesontbijt wordt op basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven een voorleesontbijt georganiseerd. Op uitnodiging van de organisatie lezen ook prominente Nederlanders voor. Eerder waren dit onder andere politici, sporters en muziekhelden. In 2002 zullen presentatoren en presentatrices van de televisie worden uitgenodigd om voor te lezen. Vorig jaar organiseerden meer dan 950 peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen een voorleesontbijt tijdens De Nationale Voorleesdag.

De Nationale Voorleesdag is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken NBLC. De Nationale Voorleesdag wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en Smiths Food Group bv.



Ingezonden persbericht