Management Share NV

Management Share Halfjaarbericht 2001

Amsterdam, 30 oktober 2001. Management Share NV heeft in de eerste helft van 2001 een nettoresultaat behaald van EUR -1,0 miljoen (eerste helft 2000: EUR 3,2 mln). Op een omzet in het eerste halfjaar van EUR 1,0 miljoen (eerste helft 2000: EUR 4,3 mln.) is een omzetresultaatomzetresultaat gerealiseerd van EUR 0,4 miljoen (eerste helft 2000: 1,9 mln). De omzet is vrijwel volledig gerealiseerd door dochteronderneming EDUshare BV (Amsterdam).

Zoals eerder gemeld verkeren de overige dochterondernemingen van Management Share na het afblazen van een fusie in de eerste helft van 2001 in staat van faillissement. Tevens was Management Share NV genoodzaakt bescherming tegen haar crediteuren te zoeken en is op 8 augustus 2001 aan Management Share NV definitief surseance van betaling verleend voor de duur van 9 maanden.

Alle kosten verband houdende met de voorbereidingen van de fusie zijn in het resultaat verwerkt. Voor zover mogelijk is het saldo van baten en lasten dat verband houdt met het ontvlechten van de gefailleerde vennootschappen meegenomen in het resultaat.

Van de algemene en beheerskosten van EUR 1,3 miljoen heeft ongeveer EUR 0,9 miljoen betrekking op kosten van de holding, inclusief voorzieningen voor de reorganisatie van de holding. De overige bedrijfskosten zijn toe te rekenen aan de gerealiseerde omzet. Inmiddels zijn alle medewerkers in de holding afgevloeid en zijn de kosten van de holding gereduceerd tot een bedrag van minder dan EUR 0,2 miljoen op jaarbasis.

Eigen vermogen
Per 30 juni 2001 bedraagt het eigen vermogen van Management Share EUR 3,1 miljoen negatief (ultimo 2000: EUR -3,4 mln). In de kortlopende schulden ad EUR 1,7 miljoen zijn alle schulden van de holding opgenomen tegen nominale waarde. De consequenties van een mogelijk crediteurenakkoord zijn derhalve niet verwerkt.

De leningen ad EUR 1,9 miljoen betreffen de door (groot-)aandeelhouders in 2000 verstrekte leningen, additionele in 2001 verstrekte leningen die onder meer voorzien in werkkapitaal voor EDUshare en de in 2001 verstrekte boedelkredieten. Van deze leningen is een bedrag van EUR 1,2 miljoen op een later tijdstip, tegen nog nader te bepalen voorwaarden, converteerbaar in nieuw uit te geven aandelen Management Share NV.

Verwachtingen
In overleg met de bewindvoerder Mr. P.R.W. Schaink beraadt Management Share zich op de toekomst. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de continuïteit en van EDUshare. Ondanks de moeilijke omstandigheden bouwt EDUshare verder aan haar toonaangevende positie als opleidingsinstituut voor ICT-professionals.

Besprekingen met partijen in de markt over strategische allianties worden bemoeilijkt door het sterk verslechterende economische klimaat en het dientengevolge negatieve sentiment in de ICT-markt. Management Share blijft zich echter inspannen om geïnteresseerde partijen voor samenwerking, fusie of overname te vinden en zal in dat kader een crediteurenakkoord aanbieden.

Het Bestuur

R.A.M. Bus RI

Amsterdam, 30 oktober 2001

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
R.A.M. Bus
Directeur Management Share NV
Hullenbergweg 371
Postbus 12470
1100 AL AMSTERDAM
Tel: (020) 652 02 02
Fax: (020) 652 02 81
E-mail: r.bus@management-share.nl