---

Brieven aan de Kamer
---

Bioterrorisme

30-10-2001

Naar aanleiding van uw verzoek om informatie over de stand van zaken van de aanpassing van het Nationaal Handboek Crisisbeheersing deel ik u, mede namens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het volgende mee.

Zoals bleek uit de antwoorden van de staatssecretaris van Economische Zaken van 31 augustus 2000 op schriftelijke vragen van de Tweede-Kamerleden Stellingwerf en Van Dijke, werken zes ministeries, waaronder Defensie, samen om de voorbereiding op NBC-dreigingen in ons land te verbeteren. Hiermee geeft de regering uitvoering aan de motie-Stellingwerf/Van den Doel van 22 februari 2000. Het ministerie van BZK coördineert dit project.

De Tweede Kamer heeft inmiddels de voortgangsrapportage over terrorismebestrijding en veiligheid van het ministerie van Justitie ontvangen. Een volgende rapportage is voor het einde van het jaar voorzien.

Ten slotte onderzoekt de taakgroep "Defensie en Terrorisme" welke aanvullende eisen aan Defensie moeten worden gesteld in verband met de bestrijding van terrorisme. Deze taakgroep zal begin december rapport uitbrengen, waarna de Tweede Kamer zo spoedig mogelijk wordt geïnformeerd.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

DE MINISTER VAN DEFENSIE,

mr. F.H.G. de Grave.

Nieuws Ministerie van Defensie