Politiebericht Eindhoven e.o. 30-10-2001
2e Persbericht 30 oktober 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verkeerscontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.00 en 9.30 uur is op het kruispunt Bayeuxlaan Boutenslaan een roodlichtcontrole gehouden. 11 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het negeren van het rode licht.

Dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur is op de Hoogstraat een autogordelcontrole gehouden. 6 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Bij een controle op de Anton Coolenlaan Genneperweg zijn dinsdagmiddag 5 automobi-listen bekeurd. 2x het niet tonen van het rijbewijs en 3x het niet dragen van de autogordel.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen maandagavond 18.45 en dinsdagmorgen 9.00 uur is vanaf het Bomanshof een grijze personenauto, Volkswagen Golf, voorzien van het Belgisch kenteken KHG-491, gestolen.

Vanaf de Kreeftstraat verdween tussen maandagavond 23.00 en dinsdagmorgen 7.30 uur een Metallic zilvergrijze bestelauto, Mercedes Benz VITO 110 TD, kenteken VP-BV-20.

Helmond: Man valt vrouw lastig
Maandagavond rond 18.45 uur is een 29-jarige fietster uit Helmond lastig gevallen door een onbekende fietser. Zij fietste over de Kasteel Traverse. Plotseling voelde ze een hand op haar schouder. Zij keek om en zag een onbekende man naast haar fietsen. Hij vroeg hoe het ermee was en betaste haar meerdere malen onzedelijk. De vrouw duwde hem weg en begon te schreeuwen. Het slachtoffer fietste vervolgens hard weg. De dader is ongeveer 25 jaar oud, 1,65 m., met donker golvend haar. Hij droeg een donker nylonachtige driekwart jas en reed op een gewone fiets.

Helmond: Steunfraude
Door het Bureau Sociale Recherche in de regio Helmond is proces-verbaal opgemaakt ter zake steunfraude, tegen een 47-jarige man uit Helmond. Hij wordt verdacht in de periode van 1 juni 1996 tot en met 31 juli 2001 onterecht een uitkering te hebben genoten van de Dienst Algemeen Welzijn Helmond. Uit onderzoek was komen vast te staan dat de man naast zijn uitkering een appartement in het buitenland bezat. Hij had de Dienst Algemeen Welzijn Helmond hiervan niet op de hoogte gebracht. De gemeentelijke sociale dienst is hierdoor voor een bedrag van fl. 125.687, 36 bruto benadeeld. Het bedrag wordt teruggevorderd.

Someren: Diefstal auto
Tussen maandagavond 23.55 en dinsdagmorgen 6.45 uur is vanaf de Pasakker een zwarte personenauto, Volkswagen Passat TDI, kenteken SB-NB-72, gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 7.10 en 9.40 uur is op de Goorstraat een snelheidscontrole gehou-den. 55 voertuigen zijn gecontroleerd. 2 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 60 km/u.

Op de Nieuwstraat zijn dinsdagmorgen tussen 8.40 en 10.00 uur bij een snelheidscontrole 232 voertuigen gecontroleerd. 24 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.

Valkenswaard: Jongen steekt vuurwerk af
Dinsdagmorgen om 9.45 uur is op de Helenadal een 12-jarige jongen uit Valkenswaard betrapt bij het afsteken van een vuurpijl. De gewaarschuwde politie hield hem daar aan. Bij hem zijn vijf vuurpijltjes aangetroffen en inbeslaggenomen. De jongen is overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor verdere afhandeling overgedragen aan bureau Halt.

Helmond: Autogordelcontrole
Dinsdag tussen 9.30 en 12.00 uur is op de President Rooseveltlaan een autogordelcontrole gehouden. 29 automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van de autogordel.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmorgen rond 8.10 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Dierdonklaan, Bakel-sedijk en Ockenburgpark een 66-jarige snorfietster uit Helmond gewond. Zij reed op ge-noemde kruising, komende uit de richting Ockenburgpark. Een 32-jarige automobiliste uit Helmond, die vanaf de Dierdonklaan de kruising opreed, verleende de snorfietster geen voorrang. Zij kwam ten val en is voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Inbraak in een zaal
Tussen maandagavond 21.45 en dinsdagmorgen 8.20 uur is ingebroken in een zaal van een kerk aan de Paulus Potterlaan. Een raam en het slot van een toegangsdeur zijn vernield. Uit het zaaltje is een videorecorder, een cd speler en een mobiele telefoon gestolen.

Deurne: Mishandeling
Dinsdagmorgen rond 9.40 uur is op de Paul Gabrielstraat een 14-jarig fietster uit Deurne mishandeld. Zij zag daar een onbekende jongen achter haar fietsen. De jongen stapte van zijn fiets en kwam naar haar gelopen. Zonder dat zij daartoe aanleiding gaf trok de jongen het meisjes van de fiets en sloeg haar in het gezicht. Direct daarna stapte de jongen op zijn fiets en reed snel weg.

Someren: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmorgen rond 7.05 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Herselseweg Rocha-deweg een 18-jarige bromfietster uit Nuenen gewond. Zij reed op de genoemde kruising, komende uit de richting Kanaaldijk. Een 37-jarige automobilist uit Bakel, die vanaf de Rochadeweg de kruising opreed, verleende de bromfietster geen voorrang. De Nuenense klaagde over spierpijn. Na behandeling in het ziekenhuis kon zij huiswaarts keren.

Best: Diefstal uit een woning
Dinsdagmorgen tussen 8.45 en 9.15 uur zijn uit een niet afgesloten woning aan de Kapelweg waardepapieren en geld verdwenen.

Hoogeloon: Diefstal vogels
Tussen maandagmiddag 17.00 en dinsdagmorgen 10.15 uur zijn uit een voliere in een achtertuin van een woning op de Jan Goossensstraat 9 kanaries gestolen. Het schuifje van de toegangsdeur was eraf gehaald.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Dinsdagmiddag rond 13.05 uur is van een 54-jarige vrouw uit Valkenswaard haar portemon-nee gestolen. Ze was aan het winkelen op de Corridor en ontdekte dat haar handtas open-stond. De vrouw keek erin en zag dat haar portemonnee verdwenen was. In de portemonnee zaten diverse pasjes, waardepapieren en geld.