Vereniging FME-CWM

Overeenstemming collectief gascontract



Zoetermeer, 30 oktober 2001

De Vereniging FME-CWM en de Research Vereniging Textielverzorging (RVT) hebben met energieleverancier RWE Gas Nederland N.V. overeenstemming bereikt over de levering van ruim 45 miljoen m³ gas.

Door de bundeling van de gezamenlijke gasbehoeften profiteren de ondernemingen uit beide sectoren op een unieke wijze van de vrije gasmarkt. De collectieve afspraken gelden voor 25 deelnemende bedrijven vanaf 1 januari 2002. De looptijd van het contract is één jaar.

Voor de uitvoering van het collectieve gasproject is FME-CWM bijgestaan door Holland Power Energy Consultants te Utrecht. Het project is begeleid door een klankbordgroep van tien bedrijven. De onderhandelingen zijn gevoerd door een inkoopteam. De raamovereenkomst is vandaag ondertekend in het gebouw van de Vereniging FME-CWM in Zoetermeer.

Alleen grootverbruikers kunnen vanaf 1 januari 2002 profiteren van de vrije markt. Vrije afnemers die nu nog geen deel uitmaken van het collectief en zich willen aansluiten, kunnen zich voor de volgende contractperiode aanmelden bij FME-CWM.

Het Duitse moederbedrijf, RWE Gas AG, heeft een verkoopvolume van ruim 28 miljard m³ per jaar in zes Europese landen. In Duitsland is RWE Gas AG de op één na grootste gasleverancier.

Vereniging FME-CWM, afdeling Communicatie, mevr. Y. van der Heijden, 06 28 23 44 95, e-mail: yvh@fme.nl